Las Vegas mag je zeker niet laten liggen wanneer je een rondreis aan het plannen bent aan de Westkust van Amerika! Ook al is gokken niet jouw ding, deze stad moet je echt een keer gezien hebben. Zeker wanneer je een trip maakt door het Westen van Amerika.

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • UStravel.nl
  UStravel.nl
  Check prijs >
 • Tenzing Travel
  Tenzing Travel
  Check prijs >
 • TravelWorld
  TravelWorld
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • Djoser
  Djoser
  Check prijs >
 • Nevada Reisverslag Las Vegas

  Aan hotels geen gebrek in Las Vegas. De populairste en meest bekende hotels en casino's, bevinden zich aan de Strip. De strip is een bijna 6,5 km lang gedeelte van de Las Vegas Boulevard. Wij verbleven tijdens onze vakantie in Amerika twee nachten in Treasure Island. Dit hotel ligt aan de strip, heeft prima kamers!

  Route naar Las Vegas via de Hoover Dam

  Las Vegas is goed te bereiken vanuit Zion National Park. Vanuit Hurricane ben je met de auto in zo'n twee uur en twintig minuten midden op de strip van Las Vegas.

  Trek je een paar uur langer uit voor deze route, dan kun je een bezoek aan de Hoover Dam ook gelijk meepakken. De reistijd van Hurricane, via de Hoover Dam, naar Las Vegas bedraagt een kleine drie uur.

  Het is leuk en indrukwekkend om dit bouwwerk van buiten te bezichtigen, maar als je hier nog een paar uur extra uittrekt dan kun je de Hoover Dam ook in.

  De Hoover dam in

  De gokstad Las Vegas wordt van stroom voorzien door het indrukwekkende Hoover dam bouwwerk. Wanneer je op eigen gelegenheid naar de Hoover Dam gaat dan kun je ter plaatse tickets kopen of (tot 90 dagen vooruit) online. Bij de prijs van de power plant tour is de entree voor het visitor center inbegrepen. De geschiedenis, kenmerken en meer informatie over de Hoover Dam kun je vinden op Wikipedia.

  Las Vegas "dag en nacht"

  Als je Las Vegas overdag binnenrijdt dan wordt gelijk duidelijk dat dit wel een erg bijzondere stad in Amerika is. Eerst rij je nog door de Mojavewoestijn met haar weidse uitzichten en dan doemt ineens een grote stad op, de beroemdste gokstad ter wereld.

  Licht uit, Spot aan!

  Wanneer het donker wordt en Las Vegas pas echt tot leven komt, dan weet je zeker dat dit één van de hoogtepunten van je reis door Amerika gaat worden!

  De stad heeft zoveel bezienswaardigheden, die je natuurlijk niet allemaal in twee dagen (zoals in ons reisschema) kunt zien, maar in twee dagen / nachten krijg je een goede indruk van de 'Gambling Capital of the World'. Op de foto's hieronder zie je (v.l.n.r.) een stukje nagebouwd Parijs, de toren van hotel Bellagio en het grote hotel Caesars Palace.

  Hoeveel dagen/nachten?

  Wanneer je deze beroemde gokstad voor de eerste keer gaat bezoeken en net zoals wij tijdens een rondreis door het westen, dan zul je waarschijnlijk c.a. twee dagen/nachten vooral in de omgeving van de Strip vertoeven. Hier is al zoveel te zien, te doen en te beleven.

  Op onze fotopagina vind je foto's van nog een aantal bezienswaardigheden in deze bijzondere en bruisende stad. Ben je al een keer in Las Vegas geweest of heb je hier meer dan twee dagen/nachten te besteden? Lees dan zeker ook de vakantietips en bezienswaardigheden van Margreth Snels.

  I Love Las Vegas

  Nicolay Berbers is een enorme fan van Las Vegas, op zijn website vind je een lijst met 100 leuke dingen om te doen in deze waanzinnige stad.

  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact