Een vliegticket kan gemakkelijk de grootste kostenpost van je reis zijn. Dure vliegtuigtickets betekenen dat je bijvoorbeeld je reis korter moet maken, goedkope accommodaties moet vinden of niet iedere avond uit eten kan gaan. Zonde natuurlijk, want tijdens je vakantie in Amerika wil je optimaal kunnen genieten. Met vele zoekmachines en voortdurend fluctuerende prijzen is de aanpak van goedkope vluchten een behoorlijk opgave. Je leest hier enkele handige tips die je tijd, frustratie en vooral geld besparen bij het boeken van je volgende vlucht.

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor vliegtickets naar Amerika bij:

 • SUNtip
  SUNtip
  Check prijs >
 • 1. Boek vroeg voor goedkope vluchten

  Vliegtickets stijgen doorgaans in prijs, voornamelijk de laatste drie weken voor vertrek. Zo snel mogelijk boeken is een van de gemakkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat je de laagste prijs krijgt voor een ticket naar Amerika. Vliegtickets naar Amerika zijn over het algemeen het best geprijsd binnen drie maanden tot 30 dagen voor vertrek boekt.

  Een andere reden om vroeg te boeken, is ervoor te zorgen dat je de stoel krijgt die je wilt, vooral voor vluchten in het hoogseizoen. Als je te lang wacht met het boeken van een ticket, betaal je in sommige gevallen extra voor een "premium" stoel, wat betekent dat je niet langs het toilet zit of op een andere oncomfortabele plek in het vliegtuig.

  2. Stel ‘Price Alerts’ in

   Veel mensen maken gebruik van ‘Price Alerts’. Deze prijswaarschuwing laat je weten wanneer een ticketprijs stijgt of daalt. Ticketprijzen kunnen namelijk dagelijks fluctueren, zelfs een kleine daling kan een grote besparing opleveren. Dit is vooral aantrekkelijk als je met een groter gezelschap op reis gaat, bijvoorbeeld met het gezin of met een groep vrienden.

  3. Wees flexibel tijdens het boeken van je vliegtickets

  Ga je op reis met kinderen? Of ben je werkzaam in het onderwijs? In beide gevallen dien je je in dat geval te houden aan bepaalde weken in het jaar dat je op vakantie gaat. Hoef je geen rekening te houden met bepaalde weken in het jaar? In dat geval is het verstandig om je flexibel op te stellen tijdens het boeken van je vliegtickets. Een andere gemakkelijke manier om goedkope vluchten te vinden, is om halverwege de week te vertrekken en het hoogseizoen te vermijden. Dit zijn namelijk de momenten in het jaar dat er minder mensen reizen en waardoor de kans ook groter is dat het rustiger is als je je auto gaat parkeren op het vliegveld en in gaat checken.

  4. Houd je zoekopdrachten geheim voor je browser

  Wist je dat een vluchtprijs aanzienlijk kan veranderen nadat je er een paar keer in je webbrowser naar hebt gezocht? Op basis van de cookies in je browser stijgen de vluchtprijzen wanneer een bepaalde route herhaaldelijk wordt doorzocht. Erg vervelend natuurlijk, want je wilt er wel zeker van zijn dat je niet teveel betaalt voor je vliegticket naar Amerika. Zoek daarom altijd naar vluchten in incognito- of privé-browsing modus om de laagste prijzen te zien en dus zo voordelig mogelijk je ticket te boeken.

  In Google Chrome of Safari wordt incognito ingeschakeld door op Command (of "Control" bij gebruik van pc), Shift, "N" te drukken. Voor Mozilla Firefox of Internet Explorer, druk op Command (of "Control" als je een pc gebruikt), Shift, "P". Dit opent een nieuw browservenster waarin uw informatie niet wordt bijgehouden, waardoor de prijzen niet stijgen terwijl je zoekt.

  Elke keer dat je een incognito venster opnieuw opent op je computer of laptop, worden je cookies opnieuw ingesteld. Dus als je voor elke vlucht zoekopdracht met een schone lei wilt beginnen (zodat uw eerdere zoekopdrachten niet worden "onthouden", waardoor de kosten mogelijk worden opgedreven), sluit dan al je incognito vensters, open een nieuwe en voer vervolgens je vlucht zoekopdracht uit.

  5. Gebruik meer dan één aanbieder tijdens het zoeken van vliegtickets

  Voordat je rechtstreeks bij een bepaalde aanbieder boekt, is het verstandig om ook de prijzen vergelijken met ten minste één boekingssite van derden. Soms is de betere deal te vinden op een site van derden. Er zijn namelijk vandaag de dag veel verschillende opties om uit te kiezen. Denk hierbij aan Cheaptickets, Skyscanner en Expedia. Via deze boekingssites worden prijzen van tientallen reisportalen en websites vergeleken en je ziet in een duidelijk overzicht wat de exacte reistijd gaat zijn. Let er wel op dat in veel gevallen de goedkoopste tickets ongunstige vliegtijden hebben.

  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact