Florida Fort Lauderdale

Fort Lauderdale wordt ook wel het Venetië van Florida genoemd, vanwege de vele waterwegen in de stad kun je diverse plaatsen makkelijker per boot bereiken dan via de wegen. We hebben Fort Lauderdale nu twee keer bezocht. De eerste keer tijdens onze 19 daagse rondreis in de zomer van 2012 en de tweede keer tijdens een vakantie in Florida in februari - maart van 2014.

Klimaat en weer

In de zomer was het er behoorlijk heet, met vooral een erg hoge luchtvochtigheid. In de winter van 2014 was de temperatuur natuurlijk lager, maar nog steeds warm genoeg om aan het strand te liggen en te zwemmen in de zee. Qua luchtvochtigheid is het in deze periode ook een stuk aangenamer.

Hotelervaringen Fort Lauderdale

Bahia Cabana

Tijdens de zomer van 2012 verbleven we 1 nacht in hotel Bahia Cabana. Positief was het gratis parkeren en de locatie (vlakbij de watertaxi en op loopafstand van de boulevard en het strand), maar qua hotelkamer en service was dit de slechtste hotelervaring van de hele rondreis.

Eerst kregen we een kamer toegewezen aan de andere kant van de weg, maar daar werd nog druk schoongemaakt. De aangegeven Check-in tijd was echter al ruim verstreken en na nog langer wachten kwam er dan eindelijk een kamer beschikbaar. We hadden zeker geen luxe verwacht voor de prijs die we hebben betaald, maar de kamer was zeer oud en niet schoon. Wat ons betreft een afrader!

Courtyard By Marriott

In 2014 hebben we 2 nachten in hotel 'Courtyard By Marriott Fort Lauderdale Beach' geslapen. Dit hotel is een stuk duurder dan hotel Bahia Cabana, maar beide hotels zijn dan ook absoluut niet met elkaar te vergelijken. De service was uitstekend en de kamer was brandschoon. We hadden een standaard kamer geboekt en kregen een kamer op de twaalfde verdieping, met een geweldig uitzicht.

Dit hotel staat op een perfecte locatie, je bent gelijk op de gezellige boulevard wanneer je het hotel uitstapt. Je hoeft maar één (drukke) weg over te steken om op het prachtige strand van Fort Lauderdale te komen. Parkeren in deze populaire badplaats is niet eenvoudig. Er is simpelweg niet heel veel ruimte om te parkeren en de boulevard en het strand trekken vele bezoekers. Bij de meeste hotels moet je dan ook extra betalen om je (huur)auto te parkeren.

Bezienswaardigheden Fort Lauderdale

Vele droompaleizen van huizen aan het water.

De miljoenenboot van Steven Spielberg

In Fort Lauderdale wonen veel beroemdheden en zéér rijke mensen, maar niet alleen aan land. De miljoenenboot van Steven Spielberg, de 'Seven Seas' hebben we er bijvoorbeeld ook gespot. Amerikanen zijn per definitie trots op hun land en dat mogen wij ook best vaker zijn. De miljoenenjacht van Steven Spielberg werd namelijk in Nederland gebouwd door scheepswerf Oceanco in Alblasserdam.
Het AD meldt dat Steven Spielberg dit enorme jacht voor 145 miljoen euro heeft gekocht.

Fort Lauderdale boulevard en strand

Het gehele jaar door is er veel te doen op en rond de gezellige boulevard, van leuke restaurants tot winkeltjes die tot laat open zijn en bars die ook vaak live-muziek hebben.

Het goudgele strand is prachtig en ook op de drukke dagen is er voldoende plek. De foto hiernaast is overigens zeer vroeg in de ochtend gemaakt en zoals je kunt zien heb je dan het strand bijna helemaal voor jezelf ;-).

Watertaxi - #1 Must Do in Fort Lauderdale

Naast het prachtige strand, de vele bars, veel live-muziek, restaurantjes en een gezellige boulevard is de watertaxi een erg leuke bezienswaardigheid in Fort Lauderdale. Er zijn verschillende routes en overstappunten. Kaarten zijn verkrijgbaar voor een hele dag of een gedeelte van de dag, voor een gereduceerd tarief.

Wanneer je in een hotel verblijft, maar wilt eten aan de andere kant van Fort Lauderdale, dan is de watertaxi ook erg handig. Bij dit restaurant kun je, via de aanmeersteiger van de watertaxi, zo het restaurant binnenstappen.

Langs de route staan (voormalige) huizen van beroemdheden en de rijken der aarde. Zo hoor je de gids vertellen over het huis van Sonny & Cher en de producer van Miami Vice. Er zijn ook verschillende scenes van de serie in en om dit huis opgenomen.

Een rijke blinde man liet een huis bouwen dat 1 op 1 is nagebouwd van zijn huis in Costa Rica. Zo wist hij precies hoe de indeling van het huis was.

Meer informatie over de watertaxi vind je op de officiële website. Het nummer Come over, van Kenny Chesney, is bij ons ook vrij bekend. De videoclip van dit nummer werd in Fort Lauderdale opgenomen.

Vervolg van de rondreis in 2012:
Tijdens de rondreis rijden we, na 1 nacht in Fort Lauderdale, in ruim 45 minuten naar Miami South Beach, waar we de reis afsluiten met 3 nachten.

Vervolg van de wintervakantie in 2014:
Tijdens de vakantie in 2014 rijden we, na twee nachten in deze populaire badplaats, in zo'n 4 uur naar Key West, waar we dit keer drie nachten zullen verblijven.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact