Mooie autoroute door Amerika Road to Hana

De Road to Hana op het eiland Maui is één van de mooiste autoroutes van de USA. Deze toeristische autoroute bestaat uit meer dan 50 bruggen en telt circa 600 bochten. Om de mooiste bezienswaardigheden en uitkijkpunten van deze prachtige autoroute te bekijken is het aan te bevelen om een hele dag voor de Road to Hana uit te trekken. Zeker wanneer je na aankomst in Hana nog een wandeling wilt maken en/of in de Seven Sacred Pools wilt.

Voorbereiding voor de Road to Hana

  • Vertrek met een volle tank, op de Road to Hana zelf is nagenoeg geen brandstof verkrijgbaar.
  • Een cd met begeleiding is erg handig om de mooiste bezienswaardigheden en uitkijkpunten van de Road to Hana te ontdekken. Vaak hebben deze cd's ook een uitvouwbare gedetailleerde kaart als hoes.
  • Zorg voor voldoende opslagcapaciteit en volle batterijen voor foto's en video's.
  • Check voor vertrek de weersomstandigheden en of er eventuele wegafsluitingen* zijn.
  • Vergeet je zwemkleding niet voor de "seven sacred pools".

* Wegafsluitingen in Maui kun je vinden op mauicounty.gov

Bezienswaardigheden Road to Hana

Aangekomen in Hana

Aan het eind van de Road to Hanu kun je parkeren bij het Kīpahulu Visitor Center. Hier vind je ook nog een aantal leuke bezienswaardigheden. Vanaf het Kīpahulu Visitor Center kun je twee wandelroutes (Trails) doen:

  • Kuloa Point Trail
  • Pipiwai Trail

Kuloa Point Trail

Kuloa Point Trail is een wandelroute van 0,5 mile (800 meter) en loopt langs Oheo Gulch, met haar Seven Sacred Pools.

Pipiwai Trail door Bamboo Forest

Pipiwai Trail is een stuk langer en zwaarder. Deze trail is in totaal (heen en terug) 4 miles (6,4 kilometer) en gaat door een bos van bamboe, "Bamboo Forest". Wanneer je niet van natte voeten en modder houdt of wanneer je slecht ter been bent, dan is deze route niet aan te raden.

Deze wandeling heeft behoorlijke hoogteverschillen en de wandelpaden zijn veelal ruig. In het Bamboo Forest zijn wel veel houten wandelpaden aangelegd. Door de zeer dichte begroeing van het bamboe is het op veel plekken behoorlijk donker in het enorme bos van bamboe.

Waimoku Falls

Op de wandelroute kom je leuke watervalletjes tegen, maar de hoogste waterval van Pipiwai Trail wacht op je aan het eind van de klim, "Waimoku Falls". Bij de Waimoku Falls ben je halverwege de wandelroute.

De meeste autoverhuurbedrijven staan niet toe dat je, na het rijden van de Road to Hana, doorrijdt (via de 330 en 31) in Zuidelijke richting. Het verhuurbedrijf waar wij de auto hadden gehuurd maakte hier echter geen probleem van en leende ons een cd met een plattegrond van de belangrijkste bezienswaardigheden langs deze schitterende autoroute. Hieronder een foto van één van de prachtige uitzichten, langs de 330 3n 31.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact