Everglades Nationaal Park

Everglades Nationaal Park

Het Everglades Nationaal Park is enorm groot, de totale oppervlakte van het natuurgebied telt meer dan 6.100 vierkante kilometer. Wij hebben dit park in 2012 in de zomer bezocht en in de eerste helft van maart 2014.  De beste periode om de Everglades te bezoeken is van december t/m april. In deze maanden is het koeler en je hebt in deze periode minder last van thunderstorms, die in de zomer nogal eens voorkomen.

Tip: Vooral tijdens de zomer zijn er ontzettend veel steekmuggen. Smeer je goed in met Deet en vooral wanneer je luchtige kleding draagt is het verstandig om je ook onder je kleding in te smeren! Een enkel shirtje biedt onvoldoende bescherming.

Wildlife Everglades

Het Nationaal Park wordt jaarlijks door c.a. een miljoen mensen bezocht en je kunt er héél veel wildlife zien. We hebben inmiddels diverse nationale parken in de Verenigde Staten bezocht, maar tot nu toe zagen we hier de meeste wilde dieren bijelkaar. Van alligators en prachtige vogels tot wasberen, Turtles, slangen en zeekoeien (Manatees).

De hierboven afgebeelde havik is de Red Shouldered Hawk, op de foto rechts zie je de Common Moorhen.

Mooie autoroute

Bovengenoemde foto's, evenals de hieronder afgebeelde slang, hebben we gemaakt tijdens het rijden van een mooie autoroute in dit Nationale Park.

Het rijden van deze route was een tip van een medewerker van het Oasis Visitor Center. In dit Visitor Center kun je overigens ook een mooie en leerzame video zien over (een gedeelte van) dit prachtige natuurpark. Zowel in de zomer als in de eerste helft van maart hebben we langs deze route veel alligators gespot. Ze zijn soms lastig te zien, maar als je eenmaal weet hoe en waar je moet kijken dan zie je er steeds meer. We zijn de route gestart bij afslag Birdon Rd, aan de 41 en zijn via Wagon Wheel Rd en Turner River Rd weer richting de 41 gereden, naar het laatste stoppunt H.P. Williams Roadside Park. (Route in Google Maps)

Tip: Neem rustig de tijd! Google Maps geeft 38 minuten aan voor het rijden van deze route, wij hebben er inclusief diverse stops ruim anderhalf uur over gedaan.

Alligator of Krokodil?

Alligators en krokodillen worden vaak doorelkaar gehaald. De Amerikaanse Krokodil wordt met uitsterven bedreigd en komt veel minder vaak voor dan de Alligator. Het verschil tussen Alligators en Krokodillen wordt duidelijk uitgelegd op de website natuurinformatie.nl.

Airboat tour

Met een Airboat over het water van de Everglades is een hele belevenis! Dwars door de Mangroves, met hoge snelheid over de open stukken water en natuurlijk ook Wildlife Spotten! We hadden geluk en zagen, naast diverse Alligators en wasberen, twee zeekoeien (Manatees). De gids vertelde ons dat ze zeekoeien maar zo af en toe zagen.

Wij hebben de Airboat tour geboekt bij Captain Doug's, op aanraden van een nederlands sprekenede gastheer van het hotel in Naples, waar we twee nachten verbleven. Een zéér geslaagde tour met een toffe gids, die veel te vertellen wist over Everglades National Park.

Na een mooie dag in Everglades Nationaal Park rijden we weer terug naar ons hotel in Naples, waar we nog één nacht verblijven. De volgende dag vervolgen we de reis langs de Westkust van Florida waar we onder andere het schelpen-eiland Sanibel en het Dali museum bezoeken.

Anhinga Trail

Een zeer populaire wandelroute in Everglades National Park, waarbij het bijna onmogelijk is om geen wildlife te spotten, is de Anhinga Trail. De wandelroute ligt dichtbij het Ernest Coe Visitor Center, is 1,2 km lang en is zeer mooi aangelegd. Een ideale locatie voor mensen die vanuit Miami (ca. 1 uur) of Homestead (ca. 20 minuten) dit National Park willen bezoeken. Neem ook zeker even de tijd voor een bezoek aan het Ernest Coe Visitor Center. Het Visitor Center zit op een mooie locatie, er is veel te zien, veel te leren en de Park Rangers geven je graag tips!

We hebben deze Anhinga Trail in de eerste helft van maart 2014 bezocht. Insmeren met Deet was niet nodig en we hebben dan ook geen last van steekmuggen gehad.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact