Nationale parken Bryce Canyon

Bryce Canyon is, anders dan dat de naam doet vermoeden, geen echte Canyon. Dit Nationale Park is dan ook een totaal ander park dan bijvoorbeeld de Grand Canyon. Bryce Canyon National Park is vernoemd naar Ebenezer Bryce, die rond 1875 naar de Paria Valley kwam om er hout te hakken en te wonen. De buren van Ebenezer noemden het ravijn achter zijn huis Bryce's Canyon. Vanaf 1900 kwamen er steeds meer bezoekers naar het gebied om dit kleurrijke natuurverschijnsel te bewonderen. In 1923 werd Bryce Canyon een Nationaal monument. Een jaar later werd de naam veranderd van National Monument naar Bryce Canyon National Park.

Wat te doen in Bryce Canyon?

De hoofdweg die door het park loopt is, vanaf de ingang van het park tot het verste uitkijkpunt 'Rainbow Point', c.a. 29 kilometer lang. Deze weg kun je met je eigen huurauto of camper afrijden, maar je kunt ook de Shuttlebus nemen. De Shuttlebus stopt echter maar op een beperkt aantal plaatsen in het park.

Het voordeel van zelf rijden is dat je zelf kunt bepalen welke uitkijkpunten je wilt bezoeken, maar het nadeel (vooral in het drukke seizoen) is dat je soms moet wachten tot er een parkeerplaats vrijkomt. Dit werd ons verteld in het Visitor Center, maar we hebben zelf niet ervaren dat de parkeerplaatsen (over)vol waren.

De Shuttlebus stopt bij een aantal populaire viewpoints, trails en faciliteiten van het park, maar dus niet bij alle viewpoints.

Wandelen tussen de hoodoos

Een Must Do, wanneer je dit bijzondere park bezoekt is een wandeling maken tussen de Hoodoos, tenzij je natuurlijk wat slechter ter been bent. (Voor mensen die wat slechter ter been zijn is een bezoek aan Bryce nog steeds zéér de moeite waard, de vele uitkijkpunten zijn werkelijk adembenemend!)

Wanneer je tussen de pilaren loopt dan kijk je nog weer met een andere blik naar dit bijzonder natuurverschijnsel. Navajo Trail is de populairste wandelroute en kan eventueel worden gecombineerd met de Queens Garden Trail.

Old Bryce Town

Breng ook een bezoek aan Old Bryce Town, een leuk (nagebouwd) Westerndorpje nabij het Nationaal Park.

Foto's Bryce Canyon

Helaas is de fotokaart defect geraakt, waardoor we vrijwel al onze foto's van Bryce Canyon zijn kwijtgeraakt. De foto's op deze pagina hebben we nog snel en zéér vroeg in de ochtend gemaakt, om nog iets aan foto's van Bryce te hebben.

Na het maken van de foto's zijn we naar Zion National Park vertrokken. De route van Bryce naar Zion gaat door een werkelijk prachtige omgeving!

Foto's van fans op onze Facebookpagina

Een oproep aan de fans van onze Facebookpagina resulteerde in twee prachtige fotoalbums. Bekijk de albums via deze links: Fotoalbum 1 en Fotoalbum 2.

Bryce Canyon is een prachtig Nationaal Park. Het voordeel van de vroege ochtend was wel dat we verschillende dieren tegen zijn gekomen.

Bryce Canyon ligt in de staat Utah:
Tip: Houd rekening met tijdsverschillen tijdens je rondreis langs de Westkust van Amerika!

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact