Hawaii Pearl Harbor National Historic Park

Pearl Harbor National Historic Park heeft op ons erg veel indruk gemaakt.Tijdens ons verblijf op het eiland Oahu hebben we een volledige dag uitgetrokken om dit Nationaal Historisch Park te bezoeken. Pearl Harbor is vanuit Waikiki Beach ook per bus goed te bereiken.

USS Arizona Memorial

De USS Arizona Memorial is een monument dat boven het, op 7 december 1941, gezonken marineschip USS Arizona (BB-39) is geplaatst.

Kaarten reserveren USS Arizona Memorial

Het monument, met daaronder het zeemansgraf, is alleen per boot te bereiken. Deze boot vaart op een tijdschema en bezoekers die geen ticket hebben gereserveerd worden ingedeeld naar beschikbaarheid van tickets.

Het Pearl Harbor National Historic Park trekt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Wanneer je Pearl Harbor wilt bezoeken, dan is het met name in de drukke zomermaanden aan te raden om van tevoren kaarten te reserveren.

Olie uit USS Arizona Memorial

Er komt nog steeds olie uit het scheepswrak. Amerikanen zien dit als de tranen van de gesneuvelde bemanning en het schip zelf.

Vanaf het monument kun je (delen van) het schip goed zien, enkele delen van het schip steken boven het water uit, waaronder deze draagconstructie van geschuttoren (gun turret) nr. 3.Het slagschip werd tijdens een inspectie in 1942 total loss verklaard. Enkele onderdelen welke nog intact waren, werden gebruikt als onderdelen voor andere marineschepen.

Marmeren muur met namen

Bij de Japanse aanval op Pearl Harbor kwamen 2.402 Amerikanen om het leven en vielen 1.282 gewonden. Binnenin het monument zijn de namen van de gesneuvelden in wit marmer gegraveerd.

USS Arizona overlevenden later bijgezet

Militairen die de aanval op de USS Arizona hebben overleefd en op 7 december 1941 bemanningslid waren van het slagschip, kunnen er voor kiezen om na hun overlijden en crematie te worden bijgezet bij hun voormalige scheepsmaten.

Duikers van National Park Service brengen de urn met as naar geschuttoren nr. 4 en laten het via een grote sleuf in het slagschip glijden. Op deze wijze worden ze met hun voormalige scheepsmaten herenigd.

Must do

Pearl Harbor heeft op ons veel indruk gemaakt en is wat ons betreft een Must do wanneer je het eiland Oahu gaat bezoeken. Andere bezienswaardigheden die we op dit eiland hebben bezocht zijn onder andere Hanauma Bay en Diamond Head.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact