Hawaii Hanauma Bay

Hanauma Bay is een waar paradijs om te snorkelen. Hawaii kent meerdere goede plekken om te snorkelen, maar Hanauma Bay behoort zeker tot één van de mooisten! Met de auto rij je in minder dan een half uur van Waikiki naar Hanauma Bay, met een rechtstreekse busverbinding doe je er ca. 50 minuten over. Tijdens onze Hawaii vakantie hebben we een auto gehuurd op Big Island en op Maui. Op Oahu hebben we geen auto gehuurd, maar een aantal keren de bus gepakt en dat beviel uitstekend.

Verplichte video

Voordat je het strand van Hanauma Bay op mag, ben je verplicht om een instructievideo te bekijken. Deze video toont de kwetsbaarheid van het rif en geeft goed aan dat er voorzichtig mee omgegaan moet worden, zodat generaties na ons er ook nog van kunnen genieten.

Het levend coraal ligt op vele plaatsen erg dicht bij het wateroppervlak (zie foto hiernaast). Om het coraal niet te beschadigen kun je (wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met snorkelen) beter elders oefenen, voordat je Hanauma Bay bezoekt.

Foto's en video's Snorkelen

Tijdens het snorkelen zie je prachtige vissen, levend coraal en turtles die je waarschijnlijk graag op foto en/of video vast zou willen leggen. Om de onderwater herinneringen vast te leggen kun je een onderwatercamera huren, maar natuurlijk ook kopen. De onderwaterfoto's op deze pagina zijn gemaakt met een Explorer Series, 8 megapixel onderwatercamera van Liquid Image, model 304. Binnenkort zullen we hier ook een video met onderwaterbeelden plaatsen van het snorkelen.

Wanneer je van water, palmbomen, een goudgeel strand en snorkelen houdt, dan is een bezoek aan Hanauma Bay een must!

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact