Nationaal Park Grand Canyon

Er zijn natuurlijk vele routes, plaatsen, bezienswaardigheden en planningen denkbaar wanneer je een rondreis door het Westen van Amerika gaat maken. De Grand Canyon bezoeken staat op vrijwel elke planning en dat is natuurlijk niet voor niets.

We hebben voor 2 nachten een hotel geboekt nabij de ingang van het nationale park, Best Western Squire Inn. Let op! Dit is één van de weinige hotels die we ruim voor de reis hebben geboekt. Hotels zijn in de nabije omgeving schaars! Vlakbij dit hotel bevindt zich ook de luchthaven waarvandaan we de helicopter-tour over de Grand Canyon gaan doen.

Shuttle bus Grand Canyon

Voor het hotel is de bushalte van de shuttlebus, waar je uitstapt na een bezoek aan het Nationale park. Aan de overkant van de weg is de bushalte voor de heenweg. De shuttlebus, van en naar de Grand Canyon, is gratis wanneer je over een parkpass beschikt. Voor een overzicht van de actuele South Rim Shuttle Bus Routes in het park ga je naar www.nps.gov.

Eén dag niet voldoende

Om een goed beeld te krijgen van de Grand Canyon heb je aan één dag niet genoeg. Eén nacht is misschien beter gezegd, want dan heb je wel erg weinig tijd om kennis te maken met dit bijzondere nationale park.

Een zonsopkomst of zonsondergang is onbeschrijfelijk, je kunt er heerlijke wandelingen maken en er zijn veel uitkijkpunten die zéér de moeite waard zijn. Wil je dan ook nog een Helicopter Tour doen, dan heb je echt minimaal twee nachten nodig.

Overdag is het licht in de Canyon vrij fel en dus hard. Bij zonsopkomst en zonsondergang is het licht mooi zacht en bij dit licht kun je prachtige foto's maken. Alle foto's van de Grand Canyon op deze pagina zijn genomen bij de South Rim. Onderstaande foto's zijn genomen bij Hermits Rest. Hermits Rest is de meest westelijke stop van de South Rim Shuttle Bus.

Zonsondergang Grand Canyon

Deze zonsondergang is in 45 minuten gefilmd en wordt versneld afgespeeld.

Wandelingen Grand Canyon

Langs de Canyon kun je prachtige wandelingen maken, waarbij het dragen van goede bergschoenen geen overbodige luxe is.Op de foto hier zie je het uitzicht dat je hebt vanuit de Kolb Studio. De kloof is op sommige plaatsen 29 km breed en 1.600 meter diep. Wanneer je naar de bodem van de Canyon wilt lopen dan vergt dit een zeer goede conditie en een gedegen voorbereiding. Laat je vooraf goed informeren en ga dus niet zomaar de Canyon in!

Informatie Grand Canyon

In en nabij het Visitor Center vind je veel informatie over de Grand Canyon. Buiten bij het Visitor Center staan grote borden met informatie over de mooiste uitkijkpunten, wandelroutes en meer.

In het Visitor Center zelf vind je onder andere manquettes van de Canyon en een grote doorsnede van de verschillende lagen waaruit de Grand Canyon bestaat. Je kunt ook altijd één van de National Park Rangers aanspreken. De Park Rangers die wij, in meerdere Nationale parken, zijn tegengekomen waren allen zeer vriendelijk en uiterst behulpzaam.

Met Google Street View alvast ontdekken

Toen wij deze rondreis in 2009 hebben gemaakt was op Google Maps alleen een stuk groen te zien. Uiteraard hadden we wel foto's van de Grand Canyon gezien, maar aan de hand van foto's heb je nog geen idee van de enorme omvang van dit prachtig Nationaal Park. Tegenwoordig loop je virtueel met Google Street View rond- en zelfs in deze spectaculaire kloof!

Tip: Handig ter voorbereiding van je bezoek aan de Grand Canyon is deze Trip planner (pdf) van de National Park Service.

Bekijk de locatie

Nationale parken in de buurt

Grand Canyon

Grand Canyon

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Sequoia National Park

Sequoia National Park

Zion National Park

Zion National Park

Reizen door Amerika
Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact