De ideale staat voor een rondreis Rondreis Californië

Californië - Amerikaanse staat aan de westkust, aan de Stille Oceaan gelegen - is de ideale bestemming voor een rondreis. Hoe je die precies inplant, laten we aan jou over. Hieronder alvast een aantal toppers. Californië kent enorm veel natuurschoon, heeft alles in petto voor citytrippers en reizen doe je op wegen met prachtige uitzichten.

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

 • UStravel.nl
  UStravel.nl
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • Tenzing Travel
  Tenzing Travel
  Check prijs >
 • TravelWorld
  TravelWorld
  Check prijs >
 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • Djoser
  Djoser
  Check prijs >
 • Sawadee
  Sawadee
  Check prijs >
 • Van Verre
  Van Verre
  Check prijs >
 • Natuurpracht

  Californië staat bekend om zijn prachtige nationale parken. Het ruige, woestijnachtige Death Valley met zijn buitenaards ogende landschap; Yosemite met als hoogtepunten de waterval, uitzichtpunt Glacier Point en de reuzensequoia's; de Sierra Nevada met Lake Tahoe, Lassen Volcanic National Park met zijn lavarotsen en kokende modderpoelen, het altijd mistige Muir Woods, Joshua Tree National Park met de gelijknamige bomen en woestijnen... het is slechts een greep uit de Californische natuurpracht.

  Highway highlights

  De wegen zijn goed uitgerust om je van het ene naar het andere punt te verplaatsen. Een bijzondere weg die je zeker moet aandoen is de Pacific Coast Highway die langs de Californische kust loopt. Dit is één van de mooiste en bekendste routes ter wereld.

  Steden om u tegen te zeggen

  Tegen de grens met Mexico ligt San Diego met zijn oude centrum, gezellige buurten en prachtige stranden. Niet voor niets wordt deze stad ook wel "America's Finest City" genoemd.

  Los Angeles mag zeker niet ontbreken op je lijstje. De Santa Monica Pier - symbool voor deze stad en te zien in talrijke films en series - is één van de bekendste plekjes van Californië. Daar bevindt zich ook een iconisch reuzenrad en pretpark. Uiteraard breng je ook een bezoek aan Hollywood met een wandeling naar de wereldberoemde witte letters of over de Walk of Fame. Julia Roberts achterna op Rodeo Drive? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

  De meest noordelijke stad van onze drie toppers is San Francisco. Hét icoon van deze stad is de Golden Gate Bridge. Je moet zeker eens over deze rode hangbrug gereden hebben tijdens je roadtrip. De brug verbindt de stad met de Golden Gate National Recreation Area. Je kan ook het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz bezoeken. Geniet van San Francisco met zijn Victoriaanse herenhuizen en kronkelende steegjes en maak een ritje met de California Street Cable Car, de laatste handbediende kabeltram ter wereld.

  Must-see Populaire bestemmingen Californië

  San Diego in Californië

  Californië San Diego

  San Francisco in Californië

  Californië San Francisco

  Los Angeles in Californië

  Californië Los Angeles

  Ontdek de natuur Nationale parken in Californië

  Yosemite National Park

  Yosemite National Park

  Joshua Tree National Park

  Joshua Tree National Park

  Sequoia National Park

  Sequoia National Park

  De ligging Californië aan de 'Westcoast'

  Californië is gelegen aan de westkust van Amerika. Het grenst aan de zuidzijde met Mexio en de gehele westkust loopt over in de Stille Oceaan. Op deze Maps-kaart is de unieke ligging en daarmee het unieke karakter van Californië goed zichtbaar. De staat heeft enerzijds een enorme kuststrook, anderzijds een gigantisch oppervlakte aan woestijn en als derde karakteristiek prachtige bossen en groene nationale parken.

  Van San Fransisco tot San Diego Steden in Californië

  Californië telt een relatief groot aantal betekenisvolle steden, zowel in toeristisch als in zakelijk opzicht. San Fransisco is bekend omwille van het toerstische karakter met hoogtepunten als de Golden Gate Bridge en Alcatraz. Maar het gebied rondom San Fransisco vormt dan weer het kloppend hard van het wereldwijde techlandschap met bedrijven als Google, Apple en AirBNB gevestigd in Sillicon Valley.

  Dalen we af langs Highway 1, de bekendste kustweg ter wereld, dan komen we bij Los Angeles, de stad der Engelen. San Fransisco mag tijdens een rondreis door Californië beslist niet worden gemist. De stad telt bijna 4 miljoen inwoners en staat wereldwijd bekend om haar enorme filmstudio's, de Hollywood-boulevard en de peperdure woonwijk Beverly Hills. 

  In het uiterste zuiden van Californië vinden we San Diego. De stad grenst aan Mexico en wordt tijdens een rondreis door Californië weliswaar nog wel meegenomen, maar wordt in een grote rondreis door West-Amerika vaak overgeslagen. Er wordt dan vaak voor gekozen om bij Los Angeles oostelijk te rijden richting nationale parken als Joshua Tree en noordelijker de Grand Canyon. Liefhebbers van zeedieren mogen San Diego eigenlijk niet missen omwille van het enorme Sea World.

  Los Angeles in Californië

  Los Angeles in Californië

  San Diego in Californië

  San Diego in Californië

  San Francisco in Californië

  San Francisco in Californië

  Reisblogs Persoonlijke ervaringen met Californië

  De laatste dagen van de rondreis

  De laatste dagen van de rondreis

  Highway 1 roadtrip

  Highway 1 roadtrip

  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact