New York Vrijheidsbeeld - Statue Of Liberty

Het Vrijheidsbeeld 'Statue of Liberty' is waarschijnlijk het meest beroemde standbeeld ter wereld.

'Het symbool van de Verenigde Staten'

Elk jaar bezoeken zo'n vier miljoen mensen Liberty Island, voor deze topper onder de bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er veel mensen die de gratis Staten Island Ferry nemen om het beeld vanaf het water te aanschouwen. Een bezoek aan New York is niet compleet zonder het Vrijheidsbeeld in elk geval gezien te hebben!

Drie opties

Om het vrijheidsbeeld te zien heb je drie opties:

  • Langs het beeld varen met de gratis Ferry
  • Alleen Liberty Island bezoeken
  • Liberty Island bezoeken en het Vrijheidsbeeld in

Een verre vierde optie

Er is ook nog een vierde optie, maar die is letterlijk en figuurlijk een beetje ver gezocht. Je kunt Lady Liberty namelijk ook vanaf the Empire State Building zien. De foto hierboven geeft een goed beeld van hoe je dit ongeveer met het blote oog ziet.

Zoom in

Met de speciale power-verrekijkers die op het observatiedeck staan of via een telelens van een fotocamera (foto links) is Liberty Island goed te zien. De totale hoogte van het vrijheidsbeeld is 93 meter.

Het vrijheidsbeeld in

Wanneer je het Vrijheidsbeeld niet alleen van de buitenkant wilt bekijken (Grounds only tickets), maar het beeld ook in wilt, dan doe je er verstandig aan om ruim van tevoren kaarten te reserveren.

Voor de drukke periodes zijn de Crown Tickets soms al 6 maanden van tevoren uitverkocht. Deze tickets zijn ook alleen verkrijgbaar door vooraf te reserveren. Naast de Crown Tickets zijn er ook nog tickets waarmee je niet in de kroon kunt, maar wel in het voetstuk en het museum. Daarnaast krijg je met deze Pedestal Tickets toegang tot de Fort Wood verdieping. NOTICE: airport-style security!

Beveiligingscontrole

Net als bij veel andere bezienswaardigheden in New York is de beveiligingscontrole (na 9 -11), voordat je op de boot van Statue Cruises kunt, vrijwel gelijk aan de beveiliging voor een vliegreis. Grote tassen zijn niet toegestaan op Liberty Island, maar wat is groot? Wij hadden een rugtas bij ons en dit was geen enkel probleem voor een Grounds Only bezoek.

Wanneer je in het vrijheidsbeeld (het voetstuk en/of de kroon) gaat, dan mag je echter geen tas mee naar binnen nemen. Daarnaast zijn items als eten, drinken, kinderwagens, laptops, (grote) paraplu's en statieven niet toegestaan. Er zijn eventueel wel Lockers om je spullen tijdelijk op te bergen.

Gratis extra bezienswaardigheid

Onderweg naar Liberty Island krijg je er gelijk een gratis bezienswaardigheid bij. De Skyline van New York is mooi om te zien en op de foto te zetten vanaf de boot.

Details verwerkt in the Statue of Liberty

Bovenstaande foto's zijn met een (70-300mm) telelens gemaakt. Er zijn zeer veel details in het beeld verwerkt. De vouwen in de
kleding, het haar, het boek, etc., het is allemaal prachtig gemaakt!

Attracties in de buurt

9-11 Memorial

Brooklyn Bridge

One World Trade Center

STATUE OF LIBERTY INFO

Hoeveel tijd:
Ongeveer twee uur

Statue Of Liberty National Monument wordt beheerd door National Park Service.

Hoogte: 93 meter

Bijzonderheden:
Om het Vrijheidsbeeld van binnen te bekijken heb je tickets nodig welke zeer beperkt verkrijgbaar zijn.

Adres: (Statue Cruises)
Battery Park, New York, NY

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact