Grand Canyon Horseshoe Bend

Een bezoek aan Horseshoe Bend kost relatief weinig tijd. Wanneer je van de Grand Canyon op weg bent naar Lake Powell of andersom natuurlijk, dan mag je een bezoek aan Horseshoe Bend gewoon niet missen! Na twee nachten bij de Grand Canyon is Page onze volgende stop om te overnachten.

Locatie Horseshoe Bend

De weg naar de Horseshoe Bend
De weg naar de Horseshoe Bend

Horseshoe Bend ligt aan de Highway 89, ook wel omschreven als U.S. Route 89, op ongeveer 6 km ten zuiden van Page. De wijdse uitzichten en stoere bergen langs de Highway 89 zijn prachtig om te zien. Coƶrdinaten, kaarten en satellietbeelden van deze locatie vindt je op de website: toolserver.org. Update: toolserver.org is niet meer online, via Google Maps vind je eenvoudig de locatie.

Wandelen naar Horseshoe Bend

Neem voldoende water mee en trek goeie (berg)schoenen aan op de wandelroute van de parkeerplaats (aan de Highway 89) naar de hoefijzervormige meander.

Wandelen naar Horseshoe Bend
Wandelen naar Horseshoe Bend

Het kost enige energie om er te komen, zie de wandelroute van 1,2 km hiernaast, maar het uitzicht waarmee je beloond wordt is niet te beschrijven zo mooi! Op de wandelroute, heen en terug 2,4 kilometer, kun je geen drinken kopen. Neem dus voldoende water mee!

Tussen 12.00 en 14.00u is het natuurlijk het warmst om te lopen, maar de foto's die je kunt maken worden des te mooier. Tussen 12.00 en 14.00u staat de Horseshoe Bend vol in de zon en heb je nagenoeg geen last van schaduwpartijen. Wanneer je dit wonderbaarlijk natuurverschijnsel helemaal op de foto wilt krijgen, dan heb je zeker een groothoeklens nodig. Hierbij het resultaat dat je dan krijgt.

Horseshoe Bend
Horseshoe Bend

Door naar Page en Lake Powell

Na ons bezoek aan Horseshoe Bend rijden we door naar Page.

Glen Canyon Dam
Glen Canyon Dam

Hier draaien we onze eerste was in een authentieke amerikaanse wasserette en we nemen nog een kijkje bij de Glen Canyon Dam van Lake Powell. De stuwdam in de Colorado rivier dient tegelijkertijd als brug en is een indrukwekkend bouwwerk. Minder indrukwekkend dan de wereldberoemde Hoover Dam vlakbij Las Vegas, maar toch erg leuk om te zien en de omgeving rond de Glen Canyon Dam is prachtig.

Lake Powell
Lake Powell

In Lake Powell werd ons duidelijk waarom we in de omgeving zoveel boten en jetski's achter de auto's en campers zagen hangen. Op het kunstmatige stuwmeer, met een oppervlakte van ruim 650 vierkante kilometer vindt heel veel waterrecreatie plaats. We hadden in de planning om vanuit Page ook nog Antelope Canyon te bezoeken, maar wegens tijdgebrek is dat er helaas niet van gekomen. We wilden de volgende dag een volledige dag in Bryce Canyon doorbrengen, maar Antelope Canyon staat zeker nog op onze Bucket list!

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact