Diamond Head Oahu

Diamond Head State Park ligt op zo'n 15 autominuten van Honolulu en is ook per bus goed te bereiken. De wandeling bij Diamond Head is een sportieve bezienswaardigheid op Oahu waarvoor wel enige fitheid is vereist.

De wandelroute

De wandelroute die naar de top leidt is ruig, steil en neemt ongeveer 1,5 tot 2 uur (heen en terug) aan tijd in beslag. Eenmaal op de top aangekomen heb je een prachtig uitzicht op de stad Honolulu en de zee!

Tips voor bezoek Diamond Head

Hieronder een aantal tips voor je bezoek aan Diamond Head:

  • Er zijn geen toiletten aanwezig langs de wandelroute.
  • Op de hele wandelroute is geen eten en geen drinken verkrijgbaar. Om uitdroging te voorkomen is het verstandig om voldoende water mee te nemen.
  • De wandelroute kent veel steile stukken en trappen, goede (berg)schoenen zijn dus aan te bevelen.
  • Vanuit het niets kan het, ook op hete dagen, ineens (flink) gaan regenen, een dunne noodponcho is dan fijn om bij je te hebben.
  • De wandelroute kent weinig schaduw, insmeren met zonnebrandcrème en het dragen van een petje zijn geen overbodige luxe.
  • Nadat je de 99 treden van de trap (hiernaast op de foto) hebt getrotseerd, kom je door een donkere tunnel, een (kleine) zaklamp kan zeer handig zijn.

Na de tunnel volgt nog een wenteltrap en dan ben je bijna op het hoogste punt.

Fire Control Station

Na de wenteltrap heb je vanuit het Fire Control Station al een mooi uitzicht. Dit Fire Control Station werd, voordat het radartijdperk zijn intrede deed, gebruikt als controlepost voor defensie.

Uitzicht vanuit Fire Control Station

Uitzicht vanaf de top

Helemaal op de top van Diamond Head aangekomen heb je een mooi uitzicht op Honolulu en kun je kilometers ver kijken. Het strand van Waikiki, de haven en de omvang van de stad Honolulu is mooi om te zien vanaf dit uitkijkpunt. Wanneer je fit genoeg bent, je het leuk vindt om wandelingen te maken en graag meer wilt zien en doen op Oahu Hawaii dan luieren op het strand, dan is dit een MUST DO.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact