Tips Westkus Amerika Alle tips voor een rondreis door Amerika

Tips en informatie over een rondreis aan de Westkust van Amerika. Op het internet is heel veel informatie te vinden, maar deze is vaak over vele websites verspreid. Nuttige informatie, links naar interessante websites en tips over de Westkust van Amerika vind je hier, op Reizen door Amerika!

Er zijn erg veel websites over Amerika en elke website heeft natuurlijk haar eigen doel. Het enige doel wat Reizen door Amerika heeft is dat jij een fantastische vakantie beleeft aan de Westkust van Amerika! Reizen door Amerika is geen reisorganisatie en heeft geen enkel belang in websites waarnaar we verwijzen. De websites waarnaar we verwijzen bevatten nuttige informatie en tips over Amerika.

Voorbereiding rondreis Westkust Amerika

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook zeker voor je rondreis aan de Westkust van Amerika! Lees boeken en reisgidsen over Amerika, plan je rondreis zorgvuldig, bekijk reisverhalen van mensen die je voorgingen en bezoek websites en forums over Amerika. En het belangrijkste? Geniet ook alvast tijdens je voorbereiding van de rondreis aan de Westkust van Amerika!

Reisgidsen over de Westkust van Amerika

De reisgidsen die wij ter voorbereiding van onze rondreis hebben gelezen zijn:

  • Californië van Capitool Reisgidsen
  • California van Lonely Planet
  • Californië en Zuidwest-USA van Lannoo
  • Zuidwest Amerika insight guide
  • USA-Zuidwest & Las Vegas van Capitool Reisgidsen
  • Nationale Parken West-Amerika van Insight Guide

Uiteraard hebben we niet al deze reisgidsen meegenomen tijdens de rondreis, maar wel hebben we ze, in de maanden voorafgaand aan de reis, vrijwel helemaal uitgespit.

Routeplanner Amerika

De route van onze eerste rondreis - afbeelding hiernaast - is gemaakt met het programma Streets and Trips. Als je op de afbeelding klikt, dan ga je naar de pagina waar de route groter en uitgebreider wordt weergegeven. Deze routeplanner was zeer uitgebreid en je kon deze software 30 dagen lang gratis gebruiken en uitproberen.

Microsoft is inmiddels helaas gestopt met de ondersteuning, maar er zijn in de loop der tijd voldoende alternatieven ontwikkeld. Zie onze pagina over Route plannen en navigatie.

Autorijden in Amerika

Tijdens een autorondreis in Amerika is een tempex koelbox met ijsblokjes zéér handig! Deze koop je voor een paar dollar in de supermarkt of bij een tankstation en vult hem steeds met ijsblokjes.

Ga je zelf de auto of camper besturen tijdens je rondreis in Amerika? Een aantal belangrijke verkeersregels en informatie over het autorijden in Amerika vind je op allesamerika.com.

Auto huren Amerika

Wij hebben tot nu toe zes keer een auto gehuurd in Amerika. Onze ervaringen met huurauto's in Amerika kun je lezen op de pagina Auto huren.

Plan je rondreis niet te vol en voorkom verkeersboetes

Tijdens onze rondreis zijn wij een aantal keren door snelheidsduivels ingehaald. Even later haalden we hen dan weer in omdat ze staande gehouden werden door de Highway Patrol. Plan je rondreis niet te vol en voorkom haastwerk.

Verkeersboetes in de USA kunnen hoog oplopen. Voor 1 t/m 15 Mph te hard rijden krijg je in Californië een bekeuring van $ 214,-. Op deze site kun je een overzicht vinden van verkeersboetes die in Californië gelden. (Lijst van 2012).

Navigatie USA

Navigatie bij je huurauto huren is relatief duur. Overweeg om je eigen navigatie voor de rondreis mee te nemen. Een kaart van Amerika kopen voor je eigen navigatiesysteem kan even duur of zelfs goedkoper zijn dan het huren van de navigatie.

Tanken in Amerika

Als je gaat tanken in Amerika, dan is het (bij de meeste pompen) gebruikelijk om eerst te betalen voordat je kunt tanken. Weet je niet voor welk bedrag je wilt gaan tanken? Dan kun je ook gewoon je creditcard bij de kassa afgeven en na het tanken betalen.

Wanneer je met meerdere personen bent, dan kan ook één iemand aan de kassa vragen om de pomp vrij te geven en daar wachten totdat de ander klaar is met tanken en er afgerekend kan worden.

De brandstofprijzen in Amerika zijn een stuk lager dan in Europa. Het verschil is de laatste jaren wel kleiner geworden, maar je tankt in Amerika toch nog steeds een stuk voordeliger dan in Europa! De brandstofprijzen worden aangegeven per US gallon. 1 US gallon = 3.78541178 liter.

Nationale parken Amerika

Op de website van National Park Service vind je ontzettend veel informatie over alle Nationale parken van Amerika. Tijdens je vakantie naar Amerika ga je waarschijnlijk meerdere Nationale Parken bezoeken, een America the Beautiful annual pass kan voordeliger zijn dan losse tickets.

Kleding tijdens je rondreis Westkust Amerika

De kledingkeuze voor tijdens je rondreis is natuurlijk afhankelijk van het seizoen waarin je de reis gaat maken. Tijdens je rondreis aan de Westkust van Amerika reis je door verschillende klimaatzones.

De gemiddelde maximum temperatuur in Las Vegas is in juli bijvoorbeeld 41 graden (°C), terwijl dit in San Francisco 20 graden (°C) is. Onderstaande voorbeelden zijn enkele tips voor (gevoels)temperatuur verschillen in dezelfde plaats:

  • Op het eiland Alcatraz is de temperatuur een flink stuk lager dan op het vaste land van San Francisco
  • Bij Palm Springs Aerial Tramway is het op de top van de San Jacinto Mountain een stuk kouder dan bij het dalstation

De Westkust van Amerika biedt vele wandelroutes, van vlakke- tot soms zeer stijle. Zorg dus voor goede wandelschoenen of bergschoenen en goede sokken.

Weerberichten Amerika

Wanneer je in Amerika bent, dan kan het soms handig zijn om even de weersvoorspellingen te checken. Kijk op nps.gov voor weerberichten van Amerika. Op deze website vind je tevens een buienradar, verschillende waarschuwingen en nog veel meer informatie.

Vliegtickets Amerika

Waar vind je de beste vliegtickets naar Amerika? Er zijn erg veel online-aanbieders van vliegtickets naar Amerika. Er zijn er ook een aantal die in eerste instantie erg goedkoop lijken, maar waar er tijdens het boekingsproces een aantal kosten bijkomen, zodat ze vaak nog duurder dan de gemiddelde aanbieder zijn.

Wij vlogen met United Airlines en hebben onze vliegtickets geboekt bij Vliegtarieven.nl. Op deze website vind je goedkope vliegtickets naar vrijwel alle bestemmingen over de hele wereld. Let goed op het vluchtschema en zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt bij een eventuele overstap. Een paar uur lijkt misschien veel, maar is erg fijn om te hebben!

Websites over reizen

Als je van reizen houdt, dan is de website van vakantiewegwijzer echt iets voor jou. VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen. Momenteel is VakantieWegwijzer.com de grootste vakantiestartpagina van Nederland en Belgie.

Op sanmarko.nl vind je, naast een reisverslag van een camper rondreis in het westen van de Verenigde Staten van Amerika - USA, reisverslagen van meerdere landen in Europa en Zuid-Afrika. Daarnaast biedt deze website GPS Wandel routes en tracklogs.

Freddy en Linda van reisfreaks.be hebben al diverse reizen gemaakt. Neem eens een kijkje op deze website en maak kennis met verhalen en foto's over reizen naar onder andere Nepal, Mexico-Guatemala, China, Vietnam en nog veel meer reisbestemmingen.

Op amerika.Uwpagina.nl staan ontzettend veel links naar websites over Amerika.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact