Onderstaand een selectie uit de ingezonden foto's van huurauto's, door fans van onze Facebookpagina. Op deze pagina lees je onze ervaringen met het auto huren in Amerika.

We hebben tot nu toe zes ervaringen met het huren van een auto voor onze reizen door Amerika. Uiteraard is een kleine huurauto goedkoper dan een grotere, maar als je een (rond)reis maakt van een paar duizend kilometer is comfort natuurlijk ook ontzettend belangrijk!

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor het huren van een auto bij:

 • Alamo
  Alamo
  Check prijs >
 • Sunny Cars
  Sunny Cars
  Check prijs >
 • TUI Cars
  TUI Cars
  Check prijs >
 • Onze ervaringen met het huren van een auto Auto verhuur Amerika

  Hieronder onze ervaringen met het huren van een auto in de USA:

  Huurauto rondreis Westkust Amerika

  Vakantie: Rondreis Westkust Amerika
  Type auto: Ford Mustang
  Aantal dagen gehuurd: 25
  Locatie: Luchthaven Los Angeles
  Autoverhuurbedrijf: Dollar

  Ervaring: We waren nog onervaren met het huren van een auto voor een vakantie in Amerika en dus besloten we om de huurauto vanuit Nederland te regelen.

  Via eAutohuur, onderdeel van de Traveljigsaw Groep, reserveerden we op internet een Dodge Charger, of soortgelijk. We namen nog even telefonisch contact met eAutohuur op, om te vragen of we alles goed hadden geregeld m.b.t. de verzekeringen etc. en werden zeer vriendelijk geholpen.

  Ook kregen we de waarschuwing mee dat we ons in Amerika geen extra verzekeringen moesten laten aanpraten.

  De website van eAutohuur vergelijkt huurauto's van meerdere verhuurmaatschappijen. Bij welke verhuurmaatschappij je uiteindelijk boekt wordt echter pas duidelijk wanneer je al geboekt hebt. Onze huurauto bleek bij Dollar Rent A Car te zijn gereserveerd.

  In Los Angeles aangekomen konden we met de gratis shuttle naar het autoverhuurbedrijf. Hier bleek geen Dodge Charger (of vergelijkbaar) aanwezig. In onze onervarenheid hebben we $ 10,- per dag bijbetaald voor een Ford Mustang. Met de ervaringen die we reeds hebben opgedaan, laten we dit niet meer gebeuren.

  Wanneer een verhuurmaatschappij geen auto heeft staan in de door jou gehuurde klasse, dan moet het bedrijf voor een oplossing (upgrade) zorgen en niet jij.

  Via de website van eAutohuur huurden we een auto in Costa Rica bij Europcar. (zie onze prettige ervaring, onderaan deze pagina). Voor de rondreis in Florida besloten we daarom nogmaals een huurauto via de website van eAutohuur te huren.

  Huurauto rondreis Florida

  Vakantie: Rondreis Florida 2012
  Type auto: Ford Taurus
  Aantal dagen gehuurd: 19
  Locatie: Luchthaven Miami
  Autoverhuurbedrijf: Dollar

  Ervaring: De auto zelf beviel uitstekend, maar het heeft ontzettend veel moeite gekost om een full size huurauto mee te krijgen.

  We hadden een Dodge Charger (of soortgelijk) gehuurd, maar helaas was er (net als bij Dollar in L.A.) geen Dodge Charger of soortgelijk aanwezig. Het heeft in totaal zo'n twee en half uur tijd gekost en een hoop frustratie, maar uiteindelijk werd deze Ford Taurus door de Chef persoonlijk en net gewassen voor ons klaargezet.

  Wij hebben nu twee ervaringen met Dollar Rent A Car en huren er geen auto weer!

  Tolwegen Florida

  In Florida zijn een aantal tolwegen waar je niet met contant geld of creditcard kunt betalen. Wanneer je gebruik wilt maken van deze wegen dan heb je een automatisch betaalsysteem in de auto nodig.

  Bij Dollar Rent A Car konden we een betaalsysteem huren voor $ 89,- voor de gehele periode. Dit hebben we niet gedaan omdat we wisten dat dit veel goedkoper kon.

  In een supermarkt hebben we een SunPass Mini transponder gekocht voor zo'n $ 5,- en deze vijf dollar wordt op je account gestort, zodat de SunPass Mini dus eigenlijk gratis is. (Update: niet uit eigen ervaring, maar we hebben vernomen dat de $ 5,- niet meer op je account wordt gestort.)

  In totaal hebben we $ 25,- gestort op het account, maar hiervan is ook nog een behoorlijk deel niet gebruikt. Supermarkten en andere verkooppunten van de SunPass Mini vind je hier. Handig voor het plannen van je reis naar Florida zijn onze andere Florida Vakantietips.

  Huurauto Big Island - Hawaii

  Vakantie: Big Island - Hawaii
  Type auto: Chevrolet Impala
  Aantal dagen gehuurd: 4
  Locatie: Luchthaven Kona
  Autoverhuurbedrijf: Enterprise

  Ervaring: Zeer vriendelijk personeel, zowel op de verhuurlocatie zelf als de chauffeur op de gratis shuttlebus. Deze Chevrolet Impala was een hele nette en comfortabele auto van een paar maanden oud. Voor de eerste keer, maar zeker ook de laatste keer, besloten we om geen aanvullende verzekering voor de huurauto af te sluiten.

  "Wat kan er nou op zo'n eiland gebeuren?", "gewoon voorzichtig rijden" en "op zo'n eiland wordt hij toch niet gestolen?" waren onze gedachten. Gelukkig is alles goed gegaan en we hebben op privéterrein overnacht, maar het gaf geen prettig gevoel om de auto bijvoorbeeld achter te laten op een parkeerplaats.

  Voortaan nemen we altijd een LDW verzekering. Dit is een aanvullende verzekering met dekking van diefstal en vandalisme. De website van de ANWB geeft heldere uitleg over verzekeringen voor je huurauto in het buitenland.

  Huurauto Maui - Hawaii

  Vakantie: Maui - Hawaii
  Type auto: Mitsubishi Galant
  Aantal dagen gehuurd: 5
  Locatie: Luchthaven Kahului

  Ervaring: Dit autoverhuurbedrijf werd ons aanbevolen door de host van het huis dat we, via Airbnb, voor een aantal dagen op Maui hadden gehuurd. Omdat we de road to Hana wilden rijden onder begeleiding van een CD, vroegen we of de cd-speler in de auto werkte. We kregen gratis zo'n cd van hem te leen.

  De meeste autoverhuurbedrijven staan niet toe dat je, na het rijden van de Road to Hana, doorrijdt (via de 330 en 31) in Zuidelijke richting. Dit autoverhuurbedrijf maakt hier geen probleem van, zodat je de lange slingerweg niet terug hoeft te rijden en bovendien wordt getrakteerd op nog meer prachtige uitzichten.

  De Mitsubishi Galant was eenvoudig en al wat jaartjes oud, maar toch best een prima auto te noemen. We hebben van deze huurauto zelf helaas geen foto gemaakt, maar de auto staat wel op de website van Hula Rent A Car.

  Huurauto Los Angeles

  Vakantie: Een dag in Los Angeles
  Type auto: Chevrolet Impala
  Aantal dagen gehuurd: 1
  Locatie: Luchthaven Los Angeles
  Autoverhuurbedrijf: Enterprise

  Ervaring: Omdat we op Big Island een prima ervaring hadden met Enterprise, besloten we voor onze dag in Los Angeles ook een auto te huren bij dit verhuurbedrijf. Wederom hadden we een zeer positieve ervaring!

  Even een vraag of we wilden upgraden naar een cabrio, maar 1 keer "No thank you" was voldoende. We hadden op de website van Enterprise een Chevrolet Impala (of soortgelijk) gehuurd en bij aankomst konden we kiezen uit een aantal Impala's, die allen nog maar een paar maanden oud waren. Ook bij deze vestiging van Enterprise zeer vriendelijk personeel. Al met al dus een prettige ervaring.

  Auto huren Costa Rica

  Vakantie: Rondreis in Costa Rica
  Type auto: Daihatsu Bego 4x4
  Aantal dagen gehuurd: 16
  Locatie: Luchthaven San Jose
  Autoverhuurbedrijf: Europcar

  Ervaring: Deze huurauto hebben we via de website van rentalcars.com, onderdeel van de eerder genoemde Traveljigsaw Groep, gehuurd. Onze eerste (en tot nu toe enige) ervaring met Europcar is prima te noemen. In Costa Rica is een 4 x 4 huurauto zeker aan te raden en we kozen voor een Daihatsu Bego 4x4, die voor ons klaarstond toen we met de gratis shuttlebus bij Europcar arriveerden.

  Voor de navigatie tijdens onze 16 daagse rondreis door Costa Rica betaalden we 160 dollar. Navigatie is ook aan te raden in Costa Rica, maar 160 dollar vonden wij zeer prijzig. Bij een eventueel volgend bezoek aan Costa Rica gaan we op zoek naar een goedkoper alternatief in de vorm van een app voor de smartphone o.i.d.

  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact