New York Empire State Building

Vanaf Empire State Building heb je een prachtig uitzicht over Manhattan, het kloppend hart van New York City.Een bezoek aan beide of één van de twee observatiedecks, van deze enorme wolkenkrabber, is één van de meest populaire bezienswaardigheden van New York.

Twee observatiedecks

Het gebouw heeft meerdere ingangen en liften. Werknemers die in het gebouw werken nemen andere liften dan toeristen.

Neem de ingang op 5th Avenue (tussen 33rd and 34th St.) om het observatiedeck op de 86 ste verdieping en / of het observatiedeck op de 102 de verdieping te bereiken. De meeste bezoekers kiezen ervoor om alleen de 86 ste verdieping te bezoeken en de audio-tour te volgen.

Meerwaarde verdieping 102

Voor een behoorlijke meerprijs kun je ook nog naar verdieping 102, maar hier kun je niet naar buiten. Na het lezen van diverse teleurstellingen over de meerwaarde van een bezoek aan verdieping 102, hebben wij besloten om dit niet te doen.

Uitzicht over Lower Manhattan

Vanaf Empire State Building heb je het mooiste uitzicht over Lower Manhattan.

Empire State of Top of the Rock? Of toch alle twee?

Veelgestelde vragen van toeristen zijn:
"Zal ik Empire State Building of Top of the Rock bezoeken?" en "wat is het verschil?".

Wanneer je voldoende tijd en budget hebt is ons advies alle twee! Bezoek het ene gebouw dan overdag en het andere wanneer het donker is. We wilden New York graag vanaf grote hoogte en zowel bij daglicht als in het donker zien. Beide gebouwen lenen zich hier uitstekend voor maar...


Vanaf Empire State Building heb je een mooier uitzicht over Downtown Manhattan en vanaf Top of the Rock een mooier uitzicht over Midtown en Uptown Manhattan.Op de foto is goed te zien dat een deel van Central Park wordt afgedekt door het Rockefeller Center (Top of the Rock). Wil je dus een mooie overzichtsfoto maken van Central Park? Dan kun je dit beter vanaf het dak van Rockefeller Center doen.

Overdag en in het donker

In het donker is New York ook prachtig om te zien! Omdat Empire State Building een prachtig verlichte bovenkant heeft, gaat onze voorkeur in het donker naar een bezoek aan Top of the Rock.

Wij hebben Empire State Building overdag, in de vroege ochtend rond 8.00u bezocht. Top of the Rock bezochten we een aantal dagen later, aan het einde van de middag.

Hier pakten we nog een klein gedeelte van de zonsondergang mee (de wachtrij was langer dan verwacht) en bleven wachten tot de zon volledig was ondergegaan.

Bijzondere verlichting van Nederlandse bodem

Het icoon van New York City heeft sinds 2012 bijzondere verlichting van Nederlandse bodem.

Met deze Philips LED verlichting kan de top van the Empire State Building van 16 miljoen verschillende kleuren en kleurcombinaties worden voorzien. Ook zijn spectaculaire lichtshows mogelijk, zoals in onderstaande video te zien.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact