San Diego ligt vlakbij de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Op dag 3 van deze rondreis rijden we vanuit L.A. in ruim 2 uur naar San Diego, waar we een dag en een nacht verblijven.

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

 • UStravel.nl
  UStravel.nl
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • Tenzing Travel
  Tenzing Travel
  Check prijs >
 • TravelWorld
  TravelWorld
  Check prijs >
 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • Djoser
  Djoser
  Check prijs >
 • Seaworld San Diego

  Orka in Sea World San Diego
  Orka in Sea World San Diego

  De stad, in het uiterste zuidwesten van Californië, telt ruim 1,3 miljoen inwoners en toch heb je niet het gevoel dat je in een enorme stad bent. Wanneer je 1 dag in San Diego verblijft, dan zul je een keuze moeten maken tussen een behoorlijk aantal bezienswaardigheden.

  Seaworld is, evenals de San Diego Zoo, een veelbezochte attractie. Omdat we deze reis in een warme zomer hebben gemaakt, was een keuze maken tussen deze twee attractieparken voor ons niet zo moeilijk.

  Seaworld

  Seaworld is een prachtige dierentuin in en aan de zee, met shows en zeedieren die vaak tot de verbeelding spreken.

  Naast een Orka show, een Dolfijnen show en een Zeeleeuwen show zie je er prachtige flamingo's, turtles, haaien, ijsberen, pinguïns, vissen, manatees (zeekoeien) en andere dieren.

  Dolphin Stadium in Sea World San Diego
  Dolphin Stadium in Sea World San Diego

  Dolphin Stadium

  Wij beginnen de dag in Seaworld met de dolfijnenshow. De tribunes zitten vaak en met name in het hoogseizoen, helemaal vol. Je doet er verstandig aan om ruim voor aanvang van de shows in de wachtrij aan te sluiten.

  Wanneer je vlak voor de show het stadion binnenloopt dan is de kans groot dat er geen plaats meer vrij is of alleen nog vrije plaatsen in de natte zone beschikbaar zijn ;-) De dolfijnen maken zich, in hun waterbassin, op voor de show. Ondertussen wordt het publiek ook opgewarmd, door een zanger die zichzelf begeleidt op de gitaar.

  Gezellig en leuk, let's go! De shows in het Dolphin Stadium van Seaworld San Diego zijn spectaculair!

  Soak Zone

  Natgegooid worden door dolfijnen? Op een hete zomerdag kan het zeer verfrissend zijn. Als je niet wilt worden natgegooid dan is het verstandig om een hoger gelegen plekje op de tribune op te zoeken. De plaatsen waar de kans erg groot is dat je wordt natgegooid, worden aangegeven met Soak Zone. Kom dus op tijd naar het Dolphin Stadium, zodat je nog kunt kiezen waar je gaat zitten. De dolfijnen genieten er in elk geval van om het publiek nat te gooien!

  Shamu Stadium

  Save the Best for Last of direct mee beginnen? Shamu Stadium bevindt zich gelijk na de entree aan de linkerzijde. Je kunt gelijk beginnen met de drukbezochte Orka Show, maar je kunt hem natuurlijk ook bewaren voor het laatst. Het Shamu Stadium is indrukwekkend groot en biedt plaats aan maar liefst 5.500 personen. Wij hebben deze spectaculaire voorstelling bewaard voor het laatst en alhoewel de shows van de dolfijnen en zeeleeuwen ook fantastisch zijn, was dit inderdaad het hoogtepunt van onze dag in SeaWorld San Diego! Denk ook bij deze show aan de Soak Zone!

  SeaWorld parken Amerika

  SeaWorld heeft parken in San Diego, Orlando en San Antonio. Openingstijden en meer informatie vind je op de officiële website van SeaWorld.

  Hoeveel dagen in San Diego?

  Voor een eerste kennismaking met het zuidwesten van de Verenigde Staten, in ons geval tijdens een rondreis, is één dag en één nacht een prima keuze geweest. Om de stad echt goed te leren kennen en meerdere bezienswaardigheden te bezoeken heb je meerdere dagen nodig.

  Hotel in San Diego
  Hotel in San Diego

  Hotel San Diego

  We hebben hier voor één nacht een hotel geboekt, het luxe San Diego Marriott Mission Valley. Door gebruik te maken van een 'Name Your Own Price' mogelijkheid hebben we echter geen luxe prijs betaald. Dit hotel hebben we geboekt op de website priceline.com.

  Bij de 'Name Your Own Price' mogelijkheid bepaal je zelf de prijs, het aantal sterren en in welke regio het hotel moet staan. De website onderhandelt vervolgens voor jou met meerdere hotels. Wanneer er een deal wordt gesloten tussen Priceline (jouw ingevulde wensen) en een hotel, dan is de boeking gelijk definitief!

  Wij hebben tijdens de rondreis meerdere hotels via deze website geboekt, wat ons prima is bevallen! De eerste boeking was het meest spannend en het kost even tijd om het systeem door te krijgen, maar een leuke manier van hotels boeken is onze ervaring.

  Leuke weetjes over San Diego:

  Filmster Cameron Diaz is geboren in San Diego. In de maand augustus kun je tijdens het snorkelen ook haaien spotten. In een uitzending van 3 op reis kun je (aan het eind van de uitzending) zien hoe Dennis snorkelt in San Diego, met onder zich leopard sharks. In dezelfde uitzending gaat hij ook de grens over naar Mexico.

  Andere bezienswaardigheden in San Diego:

  Orka in Sea World San Diego
  Orka in Sea World San Diego
  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact