Als je op reis gaan naar Amerika en je verblijft er onder de 90 dagen, dan heb je een ESTA nodig. Ga je naar Amerika voor een nieuwe baan of voor een studie dan heb je een visum nodig. Welk visum je nodig hebt hangt van veel verschillende situaties en factoren af. De meeste reizigers die gaan naar Amerika voor een vakantie en hebben daarom een ESTA nodig. We leggen je graag uit wat een ESTA precies is, hoe je deze kunt aanvragen en hoelang deze geldig is.

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor een vakantie naar Amerika bij:

 • UStravel.nl
  UStravel.nl
  Check prijs >
 • TravelWorld
  TravelWorld
  Check prijs >
 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • Tenzing Travel
  Tenzing Travel
  Check prijs >
 • Djoser
  Djoser
  Check prijs >
 • Uitleg over de ESTA

  Iedereen die naar Amerika reist moet in het bezit zijn van een geldige ESTA. Of je nu reist voor een vakantie, een businesstrip of wanneer je slechts een overstap hebt in Amerika. Je moet te allen tijde in het bezit zijn van een geldige ESTA. Dit is voor iedereen vereist. Wanneer je namelijk niet over een geldige ESTA beschikt kan je worden geweigerd tijdens het incheck proces. Kom je op wat voor manier dan ook toch door de douane, beland je op de vlucht en kom je in Amerika aan, kan daar ter plaatse jou de toegang tot het land ontzegd worden. Ja, je kunt in sommige gevalle ook ter plaatse een ESTA aanvragen, maar dit is absoluut niet aan te raden. Regel je juiste verblijfsdocumenten op voorhand. Zo ga je ook met een prettig gevoel op reis.

  Je kunt de ESTA heel makkelijk online aanvragen. Er zijn verschillende websites waarbij je jouw ESTA aan kunt laten vragen. Zo wordt er een externe partij ingezet om jouw aanvraag te doen. Tenzij je echt tijd te kort hebt of er absoluut geen zin in hebt kun je dit laten doen. Het is een meerprijs en het scheelt vaak niet eens zo bijzonder veel qua tijd. Het onlineproces is namelijk heel makkelijk te doorlopen. Je vraagt een ESTA aan op de officiële ESTA-aanvraag website van de Amerikaanse overheid. Wanneer je dit proces via de officiële website zelf doorloopt kost dit je slechts 14 dollar en hoor je binnen 72 uur of je de ESTA hebt gekregen of niet. De ESTA wordt bijna altijd toegekend, dus maak je hier geen zorgen over. Waarop je kan worden afgekeurd is als je een crimineel verleden hebt of onlangs in een oorlogsgebied was. Hier kunnen vraagtekens bij gezet worden. Is dit bij jou niet het geval en heb je geen crimineel verleden zal je hoogstwaarschijnlijk je ESTA ontvangen.

  Wat is een ESTA

  Een ESTA is jouw persoonlijke elektronische reistoestemming die je nodig hebt om Amerika te betreden. De Afkorting staat voor Electronic System for Travel Authorization. Zoals de naam zegt is het een elektronisch document en geen fysiek document. Wel kan je, nadat je bent goedgekeurd, zelf een kopie downloaden en meenemen. Dit kan voor veel mensen een fijne gedachte zijn maar tegelijkertijd is het ook overboden. Wanneer jouw paspoort door de douane medewerker van de U.S. Customs & Border Protection gescand wordt komt jouw ESTA meteen naar voren. Zonder deze officiële reistoestemming kun je problemen ondervinden tijdens jouw reis naar Amerika, zorg er dus voor dat je deze goed en op tijd aanvraagt.

  Geldigheid en voorwaarden van jouw ESTA

  Wanneer je een ESTA aanvraagt en deze jou toegekend wordt is deze direct geldig. Vanaf de uitgifte datum is jouw persoonlijke ESTA 2 jaar geldig. Binnen deze 2 jaar kan je zo vaak als je wilt Amerika in en uit reizen. Hier zit geen limiet op. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

  1. Je mag maximaal 90 aaneengesloten dagen in Amerika verblijven. Als je binnen deze 90 dagen of aansluitend aan deze 90 dagen naar de volgende bestemmingen gaat tellen deze dagen ook mee met de 90 dagen: Canada, Mexico en het Caribisch gebied. Als je langer dan 90 dagen wilt verblijven moet je een visum aanvragen. Op basis van jouw situatie en redenen kan je bij de ambassade horen welke aanvraag je moet doen.
  2. Je paspoort moet minstens een half jaar geldig zijn bij aankomst in Amerika. Omdat je niet langer dan 90 dagen in Amerika verblijft is logischerwijs je paspoort ook geldig op het moment dat je uit Amerika vertrekt.
  3. Je mag met een ESTA geen betaalde werkzaamheden uitvoeren voor een Amerikaans bedrijf. Ben je op een zakenreis en in dienst bij een bedrijf dat niet in Amerika gevestigd is, dus bijvoorbeeld voor een meeting, een presentatie of het sluiten van een businessdeal, dan mag dit wel.

  Ga je binnenkort naar Amerika, zorg er dan voor dat je jouw ESTA op tijd zult aanvragen. Eenmaal in het bezit van je ESTA kan je zorgeloos die kant op gaan!

  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact