Een roadtrip door West-Amerika is een van de beste ervaringen die je kunt beleven in de VS. Deze regio, bestaande uit de staten Californië, Oregon en Washington, is een van de mooiste regio's ter wereld en biedt talloze highlights om te doen en plaatsen om te zien. Of je nu gaat reizen met alleen je partner, met vrienden of met het hele gezin, voor ieder reisgezelschap en voor iedere leeftijd zijn er tal van activiteiten om te ondernemen. Kies je voor een roadtrip door West-Amerika, dan heb je de mogelijkheid om diverse roadtrip routes te nemen. Om je op weg te helpen, lees je hier een aantal populaire routes onder reizigers.

Ideeën voor je volgende reis Uitgelichte reizen in West-Amerika

Ultieme ervaring door West-Amerika

West-Amerika, voor ieder type reiziger een ultieme reisbestemming.

Beleef West-Amerika

Laat je inspireren en creëer een onvergetelijke individuele rondreis door West-Amerika

Highlights of the West

Ontdek de highlights of the west tijdens een groepsrondreis of individuele autorondreis

Dit mag je niet missen Bezienswaardigheden & Highlights West-Amerika

Universal Studio's Los Angeles in Californië
Universal Studio's Los Angeles
TV- en filmlocaties in Californië
TV- en filmlocaties
Alcatraz foto's en tickets in Californië
Alcatraz foto's en tickets

Droom van je volgende reis Amerika tips en inspiratie

Top 5 bijzondere Amerikaanse hotels

Top 5 bijzondere Amerikaanse hotels

4th of July vuurwerk in Naples Florida

4th of July vuurwerk in Naples Florida

De laatste dagen van de rondreis

De laatste dagen van de rondreis

Foto's West-Amerika

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • Djoser
  Djoser
  Check prijs >
 • TravelWorld
  TravelWorld
  Check prijs >
 • Maak een roadtrip op de Highway 101

  Tijdens een roadtrip door West-Amerika kun je de Highway 101 bezoeken. Deze weg leidt je langs enkele van de mooiste kustlijnen ter wereld, of je kunt navigeren door de epische Cascades en de bergen van de Sierra Nevada in het binnenland. Onderweg kom je verschillende culinaire hotspots tegen, waar je de beste bieren en wijnen van de VS drinkt. Tip! Neem een fles wijn mee in je koffer, zodat je ook in Nederland even terug kunt denken aan deze geweldige reis. Ontmoet vriendelijke locals en maak herinneringen die je nooit meer vergeet.

  De roadtrip op de Highway 101 begint in Zuid-Californië, waar je palmbomen en surf waardige golven ziet die langzaam veranderen in dramatische kliffen. Wie weet duik ji ook het water in met je surfboard, of je neemt een lesje bij een van de vele surfscholen in deze regio. Tegen de tijd dat je het Olympisch schiereiland bereikt, wordt je omringd door weelderig, gematigd regenwoud, zoals je nergens anders in Amerika kunt zien.

  Breng een bezoek aan Los Angeles, Santa Barbara en Seattle

  Tijdens de roadtrip van San Diego naar Seattle passeer je verschillende van de meest interessante steden in de regio, waaronder Los Angeles, Santa Barbara en Seattle. Hier ervaar je direct een laid-back vibe waar dit stukje Amerika bekend om staat. Tussen deze vele plaatsen heb je de keuze uit bars, restaurants en lokale markten.

  The Basins beslaat voornamelijk het oostelijke deel van Californië

  The Basins is letterlijk het tegenovergestelde van een roadtrip op Highway 101. Deze route beslaat voornamelijk het oostelijke deel van Californië, Oregon en Washington, gebieden die worden bepaald door dorre landschappen en ruige bergen.

  Als je aan deze roadtrip in Californië begint, begin je op de heetste officiële plek in de VS voordat je naar de Sierra Nevada vlucht. Je passeert Yosemite, Lake Mono en Tahoe voordat je Oregon bereikt. Hier krijg je een rustpauze door in de woestijn Crater Lake te bezoeken voordat je weer naar de woestijnen rond John Day gaat. Tegen de tijd dat je Washington bereikt, geniet je van een geweldit uitzicht over de heuvels van de Palouse.

  Gezien de ruwheid van het landschap, is het verstandig om deze roadtrip in de late lente of vroege herfst te ondernemen. Hoewel het de woestijn is, is er nog steeds een grote kans op sneeuw in de passen en extreem hoge temperaturen tijdens de zomermaanden.

  Stippel je roadtrip van tevoren uit

  Laten we eerlijk zijn: tijdens een roadtrip door West-Amerika ga je veel uren doorbrengen in de auto. Daarom is het verstandig om van tevoren je roadtrip uit te stippelen. Reis je het liefste met de auto of een camper? Welk gebied van West-Amerika wil je gaan verkennen? En wat voor budget heb je in gedachten? Door deze zaken van tevoren helder op papier te zetten, weet je zeker dat je nooit voor onverwachtse verassingen komt te staan.

  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact