Las Vegas Bezienswaardigheden Las Vegas en omgeving

Wie aan bezienswaardigheden Las Vegas denkt, denkt waarschijnlijk gelijk aan 'the Strip'.  Tijdens onze eerste Amerika reis verbleven we er zelf ook twee nachten. Voldoende tijd om veel van de Strip te ontdekken en een bezoek aan de Hoover Dam te brengen, maar er is nog veel meer te zien en te doen in Las Vegas zelf en in de omgeving van deze wereldberoemde Gokstad.

Tips van andere liefhebbers van Amerika reizen

Via onze Facebookpagina komen we veel in contact met andere liefhebbers van Amerika reizen.

Hierdoor is het idee ontstaan om op deze website ook reisverhalen, foto's, informatie en tips van andere reizigers te plaatsen. Toekomstige reizigers kunnen hiermee weer inspiratie opdoen en hun reis plannen met tips uit eerste hand.

De beste tips krijg je immers van mensen die al op de bestemming zijn geweest, die jij nog wilt bezoeken.

Even voorstellen

Amerika Fan en Las Vegas kenner Margreth Snels stuurde ons veel informatie, insider tips en foto's van Las Vegas en met name de omgeving.

Ik heb me er nog nooit één minuutje verveeld

Margreth is tot nu toe 5x in Las Vegas geweest, waarvan zelfs een vakantie van 16 dagen en een 10 daagse vakantie. Vervelen deed deze bruisende stad en omgeving haar nog nooit: "Wat hier te zien en te beleven valt is ongekend, men noemt het ook wel Disney voor volwassenen, heel toepasselijk!".

De meeste mensen denken bij Las Vegas alleen maar aan The Strip en daar is natuurlijk ook veel te doen en te zien, maar er zijn nog zoveel meer bezienswaardigheden!

Valley Of Fire

Op een klein uurtje rijden van Las Vegas ligt het oudste en grootste State Park in Nevada Valley Of Fire State Park. Het park kenmerkt zich door (en dankt haar naam aan) de rotsformaties van vurig rood zandsteen. Er zijn verschillende wandelroutes in Valley Of Fire State Park, op de website van Nevada State Parks kun je een plattegrond met de Trails vinden. Onderstaande foto's zijn ook in Valley Of Fire State Park gemaakt

Mount Charleston

In Las Vegas kan het vooral in de zomermaanden bloedheet worden. Je kunt natuurlijk afkoelen in het zwembad of een bezienswaardigheid met airco opzoeken, maar afkoelen kan ook in de natuur.

Mount Charleston ligt op een klein uurtje rijden van de Las Vegas Strip en is het hoogste punt van de Spring Mountains. Het is een populaire bestemming voor zowel inwoners van Las Vegas als toeristen, die aan de hitte willen ontsnappen. De temperaturen zijn er gemiddeld 11-17 graden lager dan in Vegas en het is hier heel groen.

Het Visitor Center van Mt. Charleston ligt, even buiten Las Vegas, aan de SR 157 in Kyle Canyon. Kijk voor meer informatie over Mount Charleston op gomtcharleston.com.

Cold Creek

Vlakbij Mount Charleston vind je ook Cold Creek, waar wilde paarden lopen. Aan Veterans Memorial Hwy neem je de afslag Cold Creek Rd. Volg de Cold Creek Road tot de drinkplaats voor de paarden, waar je ze meestal kunt vinden.

Onderweg heb je ook al kans dat je ze ziet. Voor meer info over de te nemen route kun je het beste even bij het Visitors Center van Mount Charleston vragen.

Ziplinen bij Bootleg Canyon

Wij zijn gaan ziplinen bij Bootleg Canyon, erg leuk om te doen en een echte aanrader.

Dit hebben we gedaan bij Flighlinez Bootleg Canyon, 1512 Industrial Road in Boulder City. (Zo'n 30 minuten rijden vanaf de Las Vegas Strip)

Red Rock Canyon

In The Red Rock Canyon kun je ook het een en ander aan activiteiten ondernemen.

Helicoptervlucht van Las Vegas naar de Grand Canyon

Eén van de hoogtepunten was de helicoptervlucht van Las Vegas naar de Grand Canyon, met een picknick vlak boven de Colorado River.

Racen in een sportwagen

Wat ook erg leuk is, is zelf racen in een sportwagen op een echt race circuit bij Exotics Racing. Hier kon je voorheen ook gelijk leuke auto`s gaan bekijken in het Shelby Museum, maar het museum is inmiddels verhuisd naar een nieuwe locatie, vlakbij de Strip.

Downtown Las Vegas

Voor wie bekend is met de tv series van Count's Kustoms, Rick`s Restauration en Pawn Stars is het ook leuk om op deze locaties een kijkje te nemen, deze kun je vinden op het industrieterrein in Downtown Las Vegas.

Nieuwe vakantieplannen in de maak

Plannen voor een nieuwe reis in 2015 zijn inmiddels geboren: Dat moet Wyoming worden, met als hoogtepunten Yellowstone National Park, Mount Rushmore , Grand Teton en natuurlijk toch ook nog even naar Las Vegas.

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door Margreth Snels, een pagina met culinaire tips en tips voor het shoppen in Las Vegas en omgeving volgt spoedig.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact