Alles wat je moet weten Jouw vakantie naar Amerika

Wanneer je op reis wilt naar Amerika zijn er veel zaken die je moet regelen. Van een visum tot al je accommodaties en alles wat er tussen zit. We helpen je hier graag bij. Lees onderstaande lijst met tips en tricks goed door zodat ook jij volledig voorbereid op reis zult gaan naar de Verenigde Staten!

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor een vakantie naar Amerika bij:

 • UStravel.nl
  UStravel.nl
  Check prijs >
 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • Djoser
  Djoser
  Check prijs >
 • Tenzing Travel
  Tenzing Travel
  Check prijs >
 • Van Verre
  Van Verre
  Check prijs >
 • Een goed begin is het halve werk

  Wanneer je nog nooit in Amerika bent geweest kan het plannen van een reis naar dit indrukwekkende land heel overweldigend voelen. Daarom is het belangrijk dat je op voorhand begint met het creëren van een goede en duidelijke planning. De volgende punten dienen stap voor stap uitgewerkt te worden.

  1. Bestemming kiezen
  2. Budgetteren
  3. Vliegtickets boeken
  4. Accommodaties boeken
  5. Visum aanvragen
  6. Informatie thuisfront

  Bestemming kiezen

  Amerika is ontzettend groot en er is veel te zien. Hoeveel je kunt zien hangt volledig af van het aantal vakantiedagen. Ga je naar Amerika voor een citytrip van een kort weekje of ben je van plan om 3 maanden te gaan roadtrippen? Welke bestemming of bestemmingen wil je zien? Ga je voor een citytrip naar Amerika dan is het verstandig om één vaste bestemming te kiezen. Deze kun je tijdens je citytrip volledig ontdekken. Heb je iets langer de tijd, probeer dan verschillende steden te zien. In Amerika kun je bijna voor alles terecht. Je kan naar Amerika reizen voor een strandvakantie (Los Angeles, Miami), een dynamische stad bezoeken (Atlanta, New York, Chicago) of de bergen in (Utah). Kies daarom eerst jouw type vakantie uit en beslis op basis daarvan jouw bestemming.

  Budgetteren

  Bij elke reis hoort tijdens de planning ook het budgetteren. Dit klusje is misschien niet het leukste klusje, maar het biedt je wel meteen een duidelijk overzicht over wat haalbaar is en wat niet. Heb je een bestemming uitgekozen moet je namelijk opzoek gaan naar tickets en accommodaties. Kijk eerst goed naar je eigen budget. Deel het totaalbedrag op in verschillende punten. Wat wil je kwijt zijn aan vluchten, verblijf, eventueel het huren van een auto, maaltijden en activiteiten. Heb je een goed zicht op je financiën, dan kan je verder naar het volgende puntje op de lijst.

  Vliegtickets boeken

  Amerika klinkt zo ver weg en als iets ver weg klinkt dan denk je vaak ook meteen dat het allemaal heel duur zal zijn. Dat hoeft helemaal niet. Er zijn vele vliegtuigmaatschappijen waarmee je voor een zeer schappelijke prijs naar Amerika kunt vliegen. KLM heeft meerdere malen per jaar de beroemde 'werelddeal weken'. Tijdens deze werelddeal weken kun je goede deals scoren. Je kunt naar de Oostkust (New York, Washington, Miami en Boston) al vliegen voor een bedrag van €350,- voor een retour. De Westkust (San Diego, Los Angeles, Seattle) kan je al bereiken voor een bedrag van €350,- voor een retour. Naast KLM hebben American Airlines en Delta ook vaak fijne deals. Ook budget airlines Norwegian Air en TuiFly bieden retourvluchten aan in het laagseizoen waarbij je zelfs voor een bedrag van €239,- naar de Oostkust kunt vliegen. Hou er wel rekening mee dat dit de prijzen zijn voor enkel je vlucht en dat je bagage hier niet bij is inbegrepen.

  Accommodaties boeken

  Wanneer je je accommodaties wilt boeken heb je verschillende opties. Je kunt kiezen uit een hostel wanneer je alleen reist, hotels en AirBnb's. Afhankelijk van je budget kun je kijken wat het beste bij je past. In grote steden zoals Los Angeles, Chicago en New York kunnen de hotels heel duur zijn. Overnachtingen kunnen al snel vanaf €250 euro per nacht kosten wanneer je in een goed hotel wilt zitten. Vaak wordt er in die steden daarom gekozen voor AirBnb's. Het verblijven in AirBnb's is ook een leuke ervaring omdat je, tenzij je een geheel eigen woning wilt, komt te logeren bij Amerikaanse locals. Zo krijg je de beste insider tips over de bestemming waar je op dat moment bent.

  Visum aanvragen

  Reis je naar Amerika dan heb je een geldige reistoestemming nodig genaamd de ESTA. De Esta is een digitale reistoestemming die zichtbaar is wanneer de douane medewerker in Amerika je paspoort scant. Dit virtuele document dien je zelf op tijd aan te vragen. Dit is een heel makkelijk proces en dat je online kunt doorlopen en het kost je 14 dollar.
  Hou er rekening mee dat je paspoort 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat je Amerika in reist. Je ESTA is 2 jaar geldig vanaf het moment dat je goedgekeurd bent. Binnen deze 2 jaar mag je zo vaak naar Amerika reizen als je zelf wilt. Je mag 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven. Reis je tussendoor naar Canada, Mexico of het Caribische gebied, valt dit ook binnen die 90 dagen.

  Informatie thuisfront

  Maak voor de achterblijvers ook een lijst van jouw reisplanning zodat er altijd iemand hier in Nederland is die weet waar je bent. Zet op deze lijst de accommodatie(s) waar je zult verblijven en geef je vluchtgegevens door. Ook handig, schaf een Amerikaanse simkaart aan. Zo ben je zelf ook goed bereikbaar. T-Mobile heeft in Amerika speciale toeristensimkaarten. Op deze simkaarten kun je wekelijkse bundels zetten. Ook fijn voor wanneer je midden in de Grand Canyon staat en het moment ter plaatse direct met je thuisfront wilt delen!

  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact