San Francisco Alcatraz foto's en tickets

Hieronder een aantal foto's van ons bezoek aan het gevangeniseiland Alcatraz, tijdens onze rondreis door het Zuidwesten van Amerika. Onder de foto's vind je nog een aantal belangrijke tips!

Alcatraz was één van de bezienswaardigheden van San Francisco die we zeker wilden zien, maar: We hadden van tevoren geen tickets gereserveerd en dat was achteraf wel handiger geweest. Gelukkig was er toch nog een mogelijkheid om aan kaarten te komen, voor een bezoek aan dit historisch gevangeniseiland.

-- TIP! Wil jij Alcatraz bezoeken, reserveer hier je tickets en je weet zeker dat je deze highlight niet hoeft te missen


Alcatraz tickets bestellen of Early Bird kaarten bemachtigen

Wanneer je een bezoek wilt brengen aan dit gevangeniseiland dan doe je er verstandig aan om van tevoren kaarten te bestellen via de website van Get Your Guide. Ben je vergeten om te boeken dan is er nog een escape mogelijk. Early Bird tickets. Om deze te bemachtigen moet je wel erg vroeg uit de veren. Al zo'n 2 uur voordat de kassa's opengaan, verzamelen de Early Birds zich in een wachtrij, die naarmate de tijd vordert erg lang kan worden. Des te earlier de Bird, des te groter de kans dat je tickets scoort voor een bezoek aan Alcatraz!

Tips voor je bezoek aan Alcatraz

  • Bestel je kaarten zelf online, maximaal 90 dagen van tevoren
  • Vergeet niet om een ID-bewijs met pasfoto mee te nemen, ook wanneer je de tickets thuis print! De koper van de kaarten moet zichzelf met foto-ID kunnen identificeren.
  • Houd er rekening mee dat de temperatuur op "The Rock" (bijnaam) een flink stuk lager kan zijn dan op het vaste land van San Francisco. Neem daarom een (extra) jas of trui mee.
  • Op comfortabele schoenen loop je de lange en soms steile wandelroute met een stuk meer plezier dan op slippers of hakken.
  • Je koopt kaarten met een vertrektijd van de boot en na de overtocht, die zo'n 15 minuten duurt, is er een korte uitleg. Daarna kun je zelf bepalen hoe lang je op het eiland blijft, tenzij je de laatste boot moet nemen.
  • Neem ruim de tijd (zo'n 3 à 4 uur) voor je bezoek aan Alcatraz. Wanneer je de laatste middagtour neemt (niet aanbevolen), dan heb je maar krap twee uur de tijd omdat je verplicht bent om ook de laatste boot terug te nemen.
  • Eten en drinken is op het eiland zelf niet verkrijgbaar. Eten, drinken en roken mag alleen in het 'island dock' gebied. Een flesje water is de enige uitzondering en mag je in principe wel overal drinken.
  • Een bezoek aan Alcatraz is ideaal te combineren met een bezoek aan Fisherman's Wharf, dat op zo'n 5 tot 10 minuten lopen ligt van Pier 33.
  • Overweeg om eventueel een avond-tour te maken. Deze tours zijn duurder dan de tickets voor overdag, maar ze bieden ook meer. Je krijgt meer persoonlijke uitleg bij deze tours en daarnaast heb je natuurlijk kans om een bijzondere zonsondergang vast te leggen op foto / video.
Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact