De stad San Francisco, waar we voor twee nachten een hotel hebben geboekt, is gebouwd op meer dan 40 heuvels, waarover de welbekende cable cars razen. Een rit met een Cable Car is een Must do, maar deze Wereldstad heeft nog zoveel meer te bieden!

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

 • UStravel.nl
  UStravel.nl
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • Tenzing Travel
  Tenzing Travel
  Check prijs >
 • TravelWorld
  TravelWorld
  Check prijs >
 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • Djoser
  Djoser
  Check prijs >
 • Californië San Francisco

  De Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fishermans Wharf, Chinatown en een honkbalwedstrijd bezoeken van de SF Giants is een enorme happening!

  San Francisco vormde al voor vele films het decor. Mrs. Doubtfire, Sister Act, A View to a Kill, Escape from Alcatraz, Basic Instinct en The Rock zijn de, in Nederland, bekendere films die in San Francisco zijn opgenomen.

  Golden Gate Bridge

  Foto's maken van de 2.737 meter lange Golden Gate Bridge is voor elke toerist, die San Francisco bezoekt, een vanzelfsprekendheid. De wereldberoemde brug ligt vaak in de mist en zoals je op de foto kunt zien dus ook tijdens ons bezoek helaas. Tip: We hebben het zelf niet gedaan, maar wanneer je voldoende tijd hebt, dan kun je ook gaan fietsen over deze gigantische brug.

  Alcatraz

  Het gevangeniseiland Alcatraz is in Nederland vooral bekend geworden door de film "Escape from Alcatraz". Bijnaam van dit eiland is "the Rock", welke ook als titel voor een speelfilm is gebruikt. Sinds 1972 wordt Alcatraz beheerd door de National Park Service en in 1973 werd het opengesteld voor publiek. Vanaf het gevangeniseiland heb je ook een mooi uitzicht op de skyline van Frisco (bijnaam van de populaire stad)

  Als je goed kijkt op de foto dan zie je de heuvels in de stad liggen. Weten welke straten uphill en downhill gaan? Check de handige Hill Mapper.

  10 tips voor Alcatraz

  We hadden verzuimd om vooraf tickets te reserveren. Op de pagina Tips en meer foto's van Alcatraz kun je lezen hoe we toch aan kaarten zijn gekomen en vind je meer informatie en foto's.

  Knoflook liefhebbers opgelet!

  Als je niet van knoflook houdt, dan moet je hier niet gaan eten. Maar als je er wel van houdt, dan mag je restaurant The Stinking Rose gewoon niet missen! Tijdens ons bezoek aan Las Vegas kregen we dit restaurant als tip aangeboden door een local.

  Al op meters afstand van het restaurant ruik je de bekende geur.  Werkelijk alles wordt in dit restaurant klaargemaakt met knoflook. Liefhebbers van de stinkende roos (zoals knoflook ook wel wordt genoemd) zullen hier dan ook erg genieten. The Stinking Rose is ook in Beverly Hills (Los Angeles) gevestigd. Hier hebben we in 2012 gegeten en ook weer erg genoten!

  The San Francisco Giants

  Een honkbalwedstrijd bijwonen van The San Francisco Giants is ook zeker een aanrader. Het AT&T park is het honkbalstadion van de Giants en is indrukwekkend groot. Het biedt plaats aan bijna 42.000 honkbal liefhebbers.

  Wij hadden nog nooit knoflookpatat gegeten, maar weten na een bezoek aan de SF Giants dat patat en knoflook best samen gaan! Aan eten en drinken kom je in het honkbalstadion niets te kort. Op typisch Amerikaanse wijze worden drinken, chips en andere lekkernijen aangeboden op de tribune.

  Splash Hits

  De achterkant van het stadion grenst aan het water, de San Francisco Bay. Op het Splash hits scorebord wordt bijgehouden hoeveel ballen in de zee worden geslagen. Ten tijde van ons bezoek aan de Giants, in 2009, stonden er 48 Splash Hits op de teller.

  Kijk op de website van The Giants op de pagina "SCHEDULE" voor het speelschema. Wellicht is er een honkbalwedstrijd van the Giants in het AT&T park, tijdens jouw bezoek aan San Francisco of kun je het reisschema erop aanpassen? Wij vonden het in elk geval één van de leukste bezienswaardigheden in San Francisco!

  Planning tip voor rondreis

  San Francisco wordt vaak als begin- en eindpunt van een rondreis gepland, maar zelfs midden in de zomer kan het behoorlijk fris zijn in deze stad.

  Tijdens zo'n rondreis doe je zoveel indrukken op, dat het heerlijk is om de reis af te sluiten met een aantal dagen strand. In de omgeving van Los Angeles is de kans op warm weer vele malen groter en je vind er prachtige stranden bij Santa Monica en Venice Beach (waar wij onze rondreis afsluiten).

  Voordat het zover is rijden we in een paar dagen over de Highway 1, via Monterey en Santa Barbara, naar Los Angeles. De Highway 1 kun je het beste van noord naar zuid rijden, nog een reden om de rondreis tegen de klok in te plannen!

  Ik scharrelde naar zolder; m'n vest was tamelik droog. De tapper woonde vlak bij. Ik schoot Japi z'n jas over m'n vest. 't Klopte niet. Ergens moest een fout zijn. Een dichter met nergens haar, dat.

  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact