Jouw vakantie naar Hawaii Alles wat je moet weten

Bij een vakantie naar Hawaii wordt vaak gedacht aan altijd zon, palmbomen en overal dames in Hawaii rokjes. Maar de eilanden van Hawaii zijn anders dan de meeste mensen vermoeden. De staat Hawaii is de vijftigste van de Verenigde Staten van Amerika en bestaat uit meerdere vulkanische eilanden in de Stille Oceaan.

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • UStravel.nl
  UStravel.nl
  Check prijs >
 • Van Verre
  Van Verre
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • TravelWorld
  TravelWorld
  Check prijs >
 • Tenzing Travel
  Tenzing Travel
  Check prijs >

 • Aantal dagen Hawaii per eiland

  Onze vakantie naar Hawaii duurde in totaal twee weken en we hebben de dagen als volgt verdeeld:

  Op elk eiland zou je een geweldige 14 daagse vakantie kunnen hebben, zeker als je ook een aantal dagen op de prachtige stranden wilt doorbrengen. Voor een eerste kennismaking met de Hawaiiaanse eilanden is het eilandhoppen tussen Big Island, Maui en Oahu ons zéér goed bevallen, elk eiland is weer anders.

  Big Island

  We begonnen bij het eiland Hawaii, dat om verwarring te voorkomen ook vaak Big Island (het grote eiland) wordt genoemd. We hebben ons door een local laten vertellen dat de echte Hawaiianen "Big Island" geen leuke bijnaam vinden, zij noemen hun eiland gewoon Hawaii. Met een huurauto hebben we vanuit een Coffee Farm, vlakbij Captain Cook, in 4 dagen tijd heel veel van het eiland gezien. We hebben uiteraard Hawai'i Volcanoes National Park bezocht en bij Two-Steps kun je erg goed snorkelen en duiken.

  Maui

  Bij het plannen van de vakantie in Hawaii wisten we één ding zeker: We wilden de road to Hana op Maui rijden. De road to Hana staat bekend als één van de mooiste autoroutes in de Verenigde Staten. Op het eiland Maui hebben we ook op één locatie overnacht. In Makawao verbleven we in een prachtig vakantiehuis. Naast de Road to Hana heeft Maui natuurlijk nog een aantal leuke bezienswaardigheden.

  Oahu

  President Barack Obama is geboren op het eiland Oahu. Oahu zal voor een heleboel mensen een onbekende naam zijn, maar Honolulu daarentegen kent iedereen. Honolulu is een stad op het eiland Oahu, het is de hoofdstad en tevens grootste stad van Hawaii.

  Op dit eiland hebben we geen auto gehuurd, omdat het openbaar vervoer netwerk één van de besten van de USA is en omdat het parkeren op dit eiland problematisch en duur kan zijn. We verbleven in een hotel aan het beroemde en gezellig drukke Waikiki Beach. Het Pacific Beach hotel is ons prima bevallen. Het Snorkelparadijs Hanauma Bay en een bezoek aan Pearl Harbor Historic Sites waren echte hoogtepunten tijdens onze vakantie in Hawaii!

  Een reis naar Hawaii zelf samenstellen en organiseren kost veel tijd, maar je stelt de vakantie wel zo samen zoals jij dat wilt. Met deze website hopen we je van veel inspiratie, tips en leuke ideeën te voorzien, voor jouw vakantie naar Hawaii en vergeet ook vooral niet om te genieten tijdens de planning van de reis!

  Populaire bezienswaardigheden Hawai

  Road to Hana in Hawaii
  Road to Hana
  Pearl Harbor National Historic Park in Hawaii
  Pearl Harbor National Historic Park
  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact