Florida ontdekken Een fly & drive Florida rondreis

Florida wordt ook wel ‘The Sunshine State’ genoemd, en met recht. De zon lijkt hier namelijk altijd te schijnen. Deze zuidelijke staat in Amerika is daarom zeer geschikt voor een vakantie op één van de vele prachtige stranden. Maar Florida heeft nog veel meer te bieden als vakantiebestemming. Wat dacht je van Miami, de Everglades, de pretparken in Orlando, het Kennedy Space Center en natuurlijk de Florida Keys? Wat ideaal is van Florida, is dat al deze bezienswaardigheden te bezoeken zijn in maar één vakantie. Hoe? Met een fly&drive rondreis door Florida.

Betrouwbare reisspecialisten Bekijk direct de beste prijzen

 • 333travel
  333travel
  Check prijs >
 • AmerikaPLUS
  AmerikaPLUS
  Check prijs >
 • Van Verre
  Van Verre
  Check prijs >
 • Tenzing Travel
  Tenzing Travel
  Check prijs >
 • UStravel.nl
  UStravel.nl
  Check prijs >
 • TravelWorld
  TravelWorld
  Check prijs >
 • Fly & drive rondreis Florida via Miami International Airport
  Fly & drive rondreis Florida via Miami International Airport
  Aankomst fly&drive Florida via Miami
  Aankomst fly&drive Florida via Miami

  Fly&drive

  De term fly&drive spreekt voor zich. Je vliegt naar je bestemming, daar stap je in een huurauto en je rijdt van plek naar plek om alle mooie plekken van het land te bekijken. Amerika is een enorm land om door te reizen, meestal betekent dit dat je keuzes moet maken wat je van Amerika wilt zien. Florida is voor Amerikaanse begrippen betrekkelijk klein. Hierdoor zijn alle bezienswaardigheden makkelijk te bezoeken in één fly&drive rondreis.

  Florida De grootste bezienswaardigheden

  Orlando staat bekend om de vele pretparken en outlet mall. Walt Disney World Resort is wel het meest bekende van alle pretparken. Het bestaat uit Magic Kingdom park, Epcot, Disney’s Hollywood Studio en Disney’s Animal Kingdom Themepark. 

  Vele pretparken in Florida

  Daarnaast heb je natuurlijk de Universal Studio's Orlando. Behalve de studio’s kun je je hier vermaken bij Islands of Adventure en The Wizarding World of Harry Potter.
  Andere pretparken die veel bezocht worden zijn Seaworld, Bush Gardens, Legoland en de meerdere waterparken. 

  Universal Studio's in Orlando (Florida)
  Universal Studio's in Orlando (Florida)
  Bezoek Harry Potter in Florida
  Bezoek Harry Potter in Florida
  Rollercoaster in Universal Studios
  Rollercoaster in Universal Studios
  Legoland Florida (hoofdingang)
  Legoland Florida (hoofdingang)

  Ook gaan veel mensen een dag naar een outlet mall, dit zijn enorme winkelcentra waar grote merken hun artikelen verkopen voor aantrekkelijke prijzen. Behalve winkels zijn er ook veel restaurants en drinkgelegenheden om de dag goed door te komen.

  De oudste stad van Florida (én de VS!)

  St Augustine is een kleine stad aan de oostkust van Florida. De stad werd al in 1565 door de Spaanse ontdekkingsreizigers gesticht, daarmee staat het bekend als de oudste stad van de Verenigde Staten. Deze geschiedenis is nog goed terug te zien in St Augustine, zoals bij de restanten van het fort Castillo de San Marcos. 

  Fort Castillo de San Marcos
  Fort Castillo de San Marcos

  Florida als mekka van de ruimtevaart

  Kennedy Space Center moet je natuurlijk gezien hebben als je op reis gaat naar Florida. Hier ligt de geschiedenis van de ruimtevaart. Vanaf Kennedy Space Center werden in het verleden de Apollo missies en de Space Shuttles de ruimte ingeschoten. Nog altijd worden er vanaf dit centrum raketten afgeschoten, Nasa werkt hier aan het ruimtevaartprogramma van Amerika. 

  Kennedy Space Center in Florida
  Kennedy Space Center in Florida
  Bustour over Kennedy Space Center
  Bustour over Kennedy Space Center

  Autoliefhebberij in Daytona

  Een liefhebber van auto’s en autoracen maakt vanzelfsprekend een tussenstop in Daytona Beach. Hier zijn er nog steeds plekken waar je met de auto het strand op mag rijden. Bezoek het Daytona International Speedway en het Ponce Inlet Lighthouse Museum, de hoogste vuurtoren van Florida.

  Autoracen in Florida? Daytona Speedway
  Autoracen in Florida? Daytona Speedway
  Florida is strand is Daytona Beach
  Florida is strand is Daytona Beach

  De mondaine kant van Florida

  Fort Lauderdale is een havenstad die misschien doet denken aan de luxe van een stad in Zuid- Frankrijk. Mooie jachten en zeilboten in de haven, veel moderne winkels, villa’s en dure sportauto’s. Voor de toeristen zijn de grootste trekpleisters: de prachtige stranden, de uitgaansgelegenheden en de gezellige boulevard met vele eettentjes. 

  Miami

  Going to Miami. De grootste en bekendste stad van Florida. Een stad met een eigen karakter en veel cultuur. Bezoek de beroemde stranden, het Art Deco District en natuurlijk Ocean Drive.

  Florida Keys

  De Florida Keys zijn de zuidelijkste eilanden van Amerika. Hier waan je je op een Caraïbisch eiland. Geniet van de relaxte sfeer en eet een Key Lime Pie!

  Alligators kijken

  Everglades National Park is een enorm moeraslandschap waar je met een airboat alligators kunt bekijken. De Everglades liggen in het zuiden van Florida. Highway 41 leidt je van Miami dwars door de Everglades naar de westkust. 

  Everglades National Park
  Everglades National Park

  Hoogtepunten voor je fly&drive naar Florida

  Aan de westkust van Florida liggen minder bekende steden, maar niet minder mooi. Sterker nog, veel reizigers zullen beamen dat Naples en Fort Myers de hoogtepunten waren van hun Florida fly&drive. Het is bijvoorbeeld zeer de moeite waard om 4th of July vuurwerk te kijken in Naples. Vergeet bij Fort Myers niet de tolbrug naar Sanibel Island te nemen. Een eiland met onbeschrijfelijk mooie stranden, je kunt er heel goed schelpen en haaientanden zoeken.

  In St Petersburg, ook aan de mooie westkust van Florida, ligt het Dali Museum. Een must voor de liefhebber van kunst en cultuur.

  Zo kan een 19-daagse rondreis Florida eruit zien

  Zoals je kunt zien is een rondreis door Florida zo uitgebreid te maken als je zelf wilt. Benieuwd hoe dat ervaren wordt? Wij hebben een 19-daagse rondreis door Florida gemaakt en vertellen je graag al die ervaringen. Lees hier over onze rondreis door Florida.

  Meer informatie Lees hier meer over deze bezienswaardigheden in Florida

  Universal Studio's Orlando in Florida
  Universal Studio's Orlando
  Miami South Beach in Florida
  Miami South Beach
  Kennedy Space Center in Florida
  Kennedy Space Center
  Reizen door Amerika

  Gratis reisadvies ontvangen?
  Ontvang een gratis reisgids
  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact