New York Roosevelt Island

Enkele weken voor onze stedentrip naar New York, zagen we Floortje Dessing, in een aflevering van 3 op reis, de Roosevelt Tram nemen. Deze tram, van Manhattan naar Roosevelt Island en retour, is al een erg leuke attractie, maar er zijn meer leuke dingen te doen op het eiland.

Niet alleen de Tram

Als ik de Tramrit met één woord zou moeten omschrijven dan is het "Smooth". Vanuit de Tram heb je prachtige uitzichten op een aantal straten in NYC, op de East River en op de Ed Koch Queensboro Bridge. De Roosevelt Tram loopt parallel aan deze bijzondere brug. We zagen toeristen die alleen de tram namen en na aankomst bij Roosevelt Island Tram Station gelijk retour naar Manhattan gingen.

"Jammer, want Roosevelt Island heeft veel meer te bieden dan alleen de Tram!"

Vier vrijheden

freedom of speech and expression
freedom of worship
freedom from want
freedom from fear

Four Freedoms Park

Een bezoek aan Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park is zéér de moeite waard! Op 6 januari 1941 hield toenmalig president Roosevelt een legendarische toespraak, de Four Freedoms speech. Naast een Franklin Delano Roosevelt Memorial in Washington heeft New York sinds 24 oktober 2012 een FDR Four Freedoms Park.

Uitzicht op de NYC Skyline

Vanaf Roosevelt Island heb je om te beginnen een mooi uitzicht op de indrukwekkende New York Skyline, maar het park zelf is ook een bezichtiging waard, het is prachtig aangelegd.

Ontsnappen aan de drukte van Manhattan

Tijdens je vakantie in New York spendeer je waarschijnlijk veel tijd in Manhattan, omdat daar de meest populaire bezienswaardigheden te vinden zijn. Manhattan is natuurlijk erg leuk, maar ook erg druk, met veel verkeer, mensen, sirenes en ander lawaai. Het kan een verademing zijn om even aan deze drukte te ontsnappen. Naast een bezoek aan Central Park, Liberty Island en Coney Island, kun je ook op Roosevelt Island even voor een paar uur ontsnappen aan de drukte van Manhattan. Neem ongeveer 2,5 tot 3 uur de tijd voor een bezoek aan dit park, dit is inclusief de tijd voor de tramrit van en naar Manhattan.

ROOSEVELT TRAM EN ISLAND INFO

Hoeveel tijd:
2,5 - 3 uur (retour tram + bezoek aan Four Freedoms Park)

Actuele openingstijden van het FDR Memorial vind je op de officiële website van Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park.

Bijzonderheden:

  • Deze attractie is gratis, met uitzondering van het kaartje voor de tram.
  • Er is gratis Wifi beschikbaar in het park.

Adres: (Tram Station Manhattan Side)
2nd Ave (tussen E 59th St en E 60th St)

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact