Van Bryce Canyon naar Zion

Zion National Park ligt op zo'n 130 km afstand van Bryce Canyon en is het eerste Nationale Park van Utah. In ongeveer 1 uur en 45 minuten rij je, via Highway 89, in een werkelijk prachtige omgeving naar Zion National Park. Highway 89 gaat voor een deel door en langs Dixie National Forest, het grootste bosgebied in de staat Utah.

Prachtige omgeving

De route van Bryce naar Zion gaat door een prachtige omgeving en is niet zo lang.

Onderweg kun je een aantal keren stoppen om mooie foto's te maken, de rode rotsen, groene bomen en blauwe luchten zijn erg fotogeniek.

Zion National Park

Zion National Park bezoeken is voor wandelaars en liefhebbers van natuur werkelijk een onvergetelijke belevenis. Prachtige uitzichten, mooie wandelroutes en veel water.

Middle en Upper Emerald Pools

Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens een wandeling naar de Middle en Upperpools in de bergen van Zion National Park. Wij hebben deze wandelroute, met veel steile stukken, in zo'n 2 uur gelopen.

De wandeling naar de Middle en Upperpools begint bij shuttle stop Zion Lodge, aan de overkant van de weg. Als je de weg oversteekt dan zie je de brug (zie foto links onder) die naar het startpunt van deze wandelroute leidt.

Na een mooie dag rijden we naar Hurricane, een plaats dichtbij het Nationaal Park. Voordat we via de Hoover Dam naar Las Vegas gaan hebben voor één nacht een kamer geboekt bij Travelodge Hurricane Zion National Park Area, een eenvoudig, maar prima hotel.

Spectaculaire wandeling

Overweeg "Angels Landing" wanneer je op zoek bent naar een extreme wandeling in Zion National Park. Onderstaande video is gemaakt door Donny & Leannes World.

Voorbereiding

Ter voorbereiding van je bezoek aan Zion National Park kun je alvast (virtueel) een stukje gaan rijden met Google Street View (de bochtige route 9) en zelfs met Google de bergen in!

Wanneer je weinig tijd hebt, maar toch een wandeling wilt maken dan is de relatief korte Canyon Overlook Trail (Engelstalig) een overweging waard.

Informatie over wandelingen

Joe Braun heeft een handig overzicht gemaakt van aanbevolen wandelingen (Trails). Naast veel informatie over de wandelingen vind je er prachtige foto's!

Wij hebben zelf twee Nationale Parken in Utah bezocht (Bryce en Zion) omdat ze goed in ons reisschema pasten. Naast deze twee schitterende parken heeft deze staat nog drie Nationale Parken welke zeer de moeite waard zijn om te bezoeken: Capitol Reef National Park, Canyonlands National Park en Arches National Park. Informatie over alle parken in Utah vind je op utah.com.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact