Hawaii Oahu

Het derde en laatste eiland dat we, tijdens deze vakantie "eiland hoppen Hawaii", bezoeken is Oahu. Op dit eiland verblijven we 5 dagen.

Overnachten op Oahu

In tegenstelling tot de overnachtingen op Big Island en Maui, kozen we op Oahu niet voor Airbnb, maar voor een hotel aan Waikiki Beach in Honolulu.

We verbleven in een keurig en betaalbaar hotel, Pacific Beach hotel. Het hotel is inmidels van naam gewijzigd, het heet nu Alohilani Resort Waikiki Beach. Of de service- prijsverhouding op dit moment hetzelfde is als wij hebben ervaren weet ik natuurlijk niet, destijds was het zéér okay! Aangezien Oahu één van de beste, zoniet het beste, bussysteem van Amerika heeft, huren we geen auto op dit eiland.

Bezienswaardigheden Oahu

Oahu heeft een aantal mooie, maar ook indrukwekkende bezienswaardigheden.

Pearl Harbor

Door de Japanse aanval op Pearl Harbor raakte de Verenigde Staten rechtstreeks betrokken bij de tweede wereldoorlog. Een bezoek aan dit National Historic Park heeft op ons veel indruk gemaakt.

Verslag en foto's van een dag in Pearl Harbor

Hanauma Bay

Hanauma Bay is een baai waar je heerlijk kunt snorkelen en het heeft een schitterend strand. We hebben er diverse mooie vissen en Sea Turtles gespot.

Verslag en foto's Hanauma Bay.

Diamond Head

Diamond Head is een bezienswaardigheid voor de sportieve wandelaars. De klim naar boven is stevig, maar het uitzicht waarop je wordt beloond is schitterend!

Verslag en foto's Diamond Head.

Waikiki Beach

Op onderstaande foto's v.l.n.r.: Het hotel waar we verbleven, een gedeelte van het strand en het uitzicht dat we vanaf het balkon hadden. (klik op de foto's voor een vergroting)

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact