Hawaii Maui

Na een bezoek aan Big Island, vliegen we in een Cessna 208B naar het volgende eiland van Hawaii, Maui. Op dit eiland rijden we o.a. één van de mooiste autoroutes van de USA, de Road to Hana.

Overnachten op Maui

Maui is een stuk kleiner dan Big Island. Via Airbnb boekten we een fraai vakantiehuis, centraal op het eiland in Makawao. We hebben 5 dagen ingepland voor dit eiland. Vanuit Makawao is alles goed te berijden in onze eenvoudige, maar voordelige huurauto.

Een vakantie op Hawaii hoeft niet per definitie duur te zijn. Via Airbnb sliepen we op een Coffee Farm op Big Island, 2012 prijs c.a. $ 35,00 per nacht. Op Maui hadden we een volledig woonhuis tot onze beschikking voor rond de $ 70,00 per nacht.

Haleakala National Park

Op Maui bezoeken we een zéér bijzonder Nationaal park, Haleakala National Park. De top ligt op meer dan 3.000 meter hoogte en biedt prachtige uitzichten. Neem je tijd wanneer je dit park gaat bezoeken. Er wordt gewaarschuwd voor hoogteziekte.

Silversword

Hier vind je ook de bijzondere Haleakala Silversword plant. Een klein gedeelte van dit park ligt aan zee. Een populaire wandelroute in dit gedeelte is de Kuloa Point Trail. Na het rijden van de Road to Hana hebben wij zelf de Pipiwai Trail gelopen. De Banyan Tree is tijdens het lopen van deze Trail gemaakt.

Uitzichten in Haleakala National Park

Snorkelen op Maui

Maui kent een aantal ideale plekken om te snorkelen. In Lahaina hebben we gesnorkeld bij Black Rock Beach. Onderstaande video is, met een duikbrilcamera, opgenomen bij Black Rock Beach.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact