Tips Vakantie in Florida

Florida is één van de populairste vakantiebestemmingen van Amerika, jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de Sunshine State, het gehele jaar door. In de zomer van 2012 hebben we een 19 daagse rondreis gemaakt, met een uitstapje naar de Florida Keys. Tijdens deze reis hebben we de highlights van Florida ontdekt. Eind februari van 2014 hebben we weer nieuwe ervaringen opgedaan tijdens een 16 daagse werkvakantie.

Werkvakantie?

We werden benaderd door twee 60+ ers die graag eens een vakantie in Florida wilden meemaken. Ze zagen echter tegen de organisatie en het zelf rijden van een behoorlijk aantal kilometers op. Een geinig bedoelde opmerking "Wanneer u mijn ticket, overnachtingen en eten betaalt, dan regel ik alles voor u en ben tegelijk uw chauffeur en fotograaf" resulteerde eigenlijk onverwachts in een spontane werkvakantie.
We hebben praktisch alles georganiseerd. Van ESTA tot het zoeken en boeken van rechtstreekse vliegtickets en van goede voordelige autohuur tot het zoeken en boeken van hotelovernachtingen voor de beste prijs.

Deze reis was ten eerste qua weer anders (winterzon), maar we hebben ook minder plaatsen bezocht dan tijdens de rondreis in de zomer van 2012. Na uitgebreid overleg kwamen we tot de volgende samenstelling van de reis:

  • 4 nachten Daytona beach (o.a. bezoek aan International Speedway en St. Augustine)
  • 2 nachten Titusville (o.a. bezoek aan Kennedy Space Center en Merritt Island)
  • 2 nachten Fort Lauderdale (o.a. de Watertaxi (Must SEE!) en het mooie strand)
  • 3 nachten Key West(o.a. de prachtige zonsondergangen)
  • 3 nachten Homestead (Ideale locatie voor de Everglades en Miami)

Een groot aantal foto's van deze vakantie kun je al vinden op onze Facebook-pagina. Via deze pagina kun je ons ook altijd vragen om tips en wie weet?... Misschien ben ik binnenkort ook jullie organisator, reisleider, chauffeur en fotograaf ;-) Op deze pagina vind je tips uit eigen ervaring en verzamelen we links naar nuttige websites met informatie over Florida.  We hopen dat deze tips goed van pas komen bij de voorbereiding van jouw vakantie in Florida!

Voorbereiding vakantie Florida

Op het Floridaforum vind je ontzettend veel informatie over Florida. Heb je al een idee over je reisschema? Plaats hem op dit forum en de leden van het forum helpen je graag met tips!

Vliegtickets Florida zonder overstap

In 2014 hebben we voordelige rechtstreekse vliegtickets naar Florida geboekt bij Arke. We begonnen de vakantie in Daytona en eindigden de reis in Homestead (vlakbij Miami). Op de heenweg vlogen we van Schiphol naar Sanford en op de terugweg van Miami naar Schiphol.

Hotels boeken

Omdat we tijdens de reis een beetje flexibel qua planning willen blijven, boeken we eigenlijk altijd alleen de eerste paar nachten vanuit Nederland. We hebben een laptop mee en boeken om de paar dagen een aantal nachten.

Zéér druk bezochte plaatsen, zoals bijvoorbeeld Key West, met relatief weinig hotelaanbod in het centrum, kun je beter wel ruim van tevoren bespreken!

Hotels.com

Vrijwel alle hotels boeken we via Hotels.com en dit doen we al sinds 2009. Een goede organisatie, met eerlijke prijzen, zéér uitgebreide zoekmogelijkheden en je wordt beloond wanneer je er meerdere nachten (minimaal 10) boekt.

Welcome Rewards

De meeste hotels doen mee met het 'Welcome Rewards' programma, waarmee je kunt sparen voor een gratis overnachting. Wanneer je minimaal 16 dagen (14 nachten) reist dan kun je tijdens dezelfde reis nog profiteren van een gratis overnachting. Na het uitchecken van de tiende overnachting krijg je binnen drie dagen een gratis overnachting *.

De waarde van deze gratis overnachting is het gemiddelde van de tien boekingen. De gespaarde gratis nacht blijft een jaar geldig, zodat je er eventueel na de reis ook nog gebruik van kunt maken. * Vergeet niet om je aan te melden voor het Welcome Rewards programma!

Wat is er allemaal te doen?

Op de website visitflorida.com (Engelstalig) vind je actuele informatie over Florida zoals Events en aanbiedingen.

Gratis reisbrochures online

TIP: Vergeet niet om op deze website de online Travel Guides te bekijken.

Tijdens je reis zul je vele reisbrochures op papier verzamelen. Dat is leuk voor onderweg, maar het kost ook best veel tijd om ze ter plaatse allemaal door te nemen.

Het klimaat en weer in de Sunshine State

Niet voor niets heeft deze staat als bijnaam de Sunshine State. Dankzij het hoge aantal zonuren is Florida, zowel in de zomer als de winter, een populaire vakantiebestemming.

Tijdens de zonsondergangen ontstaan vaak prachtige rood-oranje luchten. De foto hiernaast is gemaakt in Key Largo. Uitgebreide informatie over het klimaat in Florida vind je op de website klimaat.info.

Reiservaringen en beoordelingen van mensen die je voorgingen

Vakantiebeoordelingen over accommodaties in Florida vind je op:

- Zoover.nl
- Trip.com (voorheen: Gogobot)

Ervaringen met autohuur

We hebben inmiddels meerdere ervaringen opgedaan met autohuur, tijdens verschillende reizen en bij meerdere verhuurmaatschappijen.

Op de pagina 'Autohuur' vind je ook onze ervaring met het huren van een auto in Florida.

Florida vakantietips en links

Hieronder vind je tips en links naar diverse websites, portals en pagina's over Florida, vakantie en reizen.

Florida

Op deze startpagina staan onder andere links naar meerdere reisverslagen over een vakantie in Florida.

Florida Keys

Over de Florida Keys rijden is al een bezienswaardigheid op zich natuurlijk, maar er is ook ontzettend veel te beleven. Voordat je de Florida Keys gaat ontdekken kun je in Key Largo het visitor center bezoeken. Een medewerker van het visitor center kan nuttige informatie geven en er liggen veel folders en magazines. Wij vonden de SEE magazines, met informatie en veel kortingscoupons, erg handig en leuk.
Omdat je tijdens je vakantie waarschijnlijk vooral wilt genieten kun je de SEE-Florida magazines nu ook alvast in alle rust online bekijken.

Miami

Op miami.startpagina.nl vind je veel informatie over wereldstad Miami. Wij hebben in Miami

Orlando

De pagina orlando.uwpagina.nl staat boordevol links over de stad Orlando. Wij hebben in Orlando Universal Studio's bezocht in 2 dagen. Onze belevenissen in Universal Orlando lees je hier. Heb je bruikbare tips en informatie opgedaan op deze website? Een like op onze Facebookpagina wordt zéér gewaardeerd!

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact