Rondreis Florida Rondreis door Florida in 19 dagen

Deze 19 daagse rondreis in Florida start en eindigt in Miami. In dit reisverslag vind je bezienswaardigheden, veel foto's, informatie en tips over deze zonnige staat van de Verenigde Staten. Handig voor mensen die hun rondreis zelf samenstellen, maar ook een inspiratiebron om ideeën op te doen, wanneer je een vakantie door een reisspecialist laat samenstellen!
Omdat we voorafgaand aan deze rondreis een dag in Los Angeles zijn geweest, is het relatief kort vliegen. In zo'n 5 en half uur vliegen we van LA naar Miami en komen daar in het begin van de avond aan.

Route van de rondreis in Florida

De route van deze rondreis, met een uitstapje naar de Florida Keys, gaat met de klok mee en hebben we met een huurauto gereden. Aan het eind van de rondreis verblijven we nog een aantal dagen in Miami. Daarom reizen we op dag 2 gelijk door naar de Florida Keys.

Florida Keys

In Key West blijven we 1 nacht en rijden de volgende dag terug naar Key Largo, waar we ook 1 nacht verblijven. De Florida Keys zijn een bijzonder gedeelte van de U.S. Highway 1, die langs de gehele oostkust van de Verenigde Staten loopt. In het Noorden is Fort Kent het start en eindpunt van de U.S. Highway 1, in het Zuiden is dat Key West.

4th of july vieren in Amerika

Dag 4 van de rondreis is op 4 juli en voordat we vertrekken uit Key Largo bekijken we eerst een 4th of july parade. We zien 's avonds hoe de Amerikanen the 4th of july vieren, met spectaculair vuurwerk, aan het strand van Naples. In Old Naples hebben we twee overnachtingen geboekt.

Everglades National Park

De volgende dag bezoeken we, vanuit ons hotel in Old Naples, het Everglades National Park. Tijdens de airboat tour zien we onder andere alligators, manatees en wasbeertjes. Met een airboat over het water razen is ook weer een hele belevenis.
Op de route van Key Largo naar Naples zijn we ook door de Everglades gereden en hebben alvast wat informatie gekregen en een film gezien bij het Visitor Center van Big Cypress National Preserve.

Westkust van Florida

Aan de Westkust van Florida verblijven we, naast Old Naples, 1 nacht in Fort Myers en 1 nacht in Clearwater. We bezoeken verder het prachtige eiland Sanibel en het Dali museum in St. Petersburg. Op dag 8 van deze rondreis verlaten we de Westkust van Florida en rijden via Ocala, waar we 1 nacht verblijven, naar de Oostkust.

St. Augustine

St. Augustine is een prachtig oud stadje en zeer zeker de moeite waard om aan je rondreis toe te voegen. Het fort van St. Augustine "Castillo de San Marcos" is een indrukwekkend bouwwerk evenals de vele mooie oude gebouwen.

Het oudste stadje van de USA heeft een prachtige ophaalbrug, de Bridge of Lions en er bruist een hele gezellige sfeer in de winkelstraatjes, bars en restaurants.

Zuidwaarts langs de Oostkust van Florida

We trekken zuidwaarts langs de oostkust en verblijven 1 nacht in Daytona Beach. Hier hebben we een tour bij Daytona International Speedway en bezoeken de hoogste vuurtoren van Florida, Ponce Inlet Lighthouse Museum.

Orlando

Vanuit Daytona duiken we even voor een paar dagen het binnenland van Florida in. Orlando staat bekend om de vele pretparken en het is dan ook niet eenvoudig om een keuze te maken uit het enorme aanbod entertainment.

Tijdens onze rondreis in Californië hadden we Universal Studio's Los Angeles al een keer bezocht en in de planning van de rondreis in Florida stond eigenlijk een ander pretpark. Toch kozen we wederom voor Universal Studio's en genoten twee volle dagen in Universal's Islands of Adventure en Universal Studios Florida.

Laatste dagen van de rondreis

Het einde van de rondreis is in zicht, maar de hoogtepunten van Florida zijn nog niet voorbij. Een bezoek aan Kennedy Space Center is zéér indrukwekkend en leerzaam.

Met de watertaxi langs droomhuizen en de gezellige boulevard van Fort Lauderdale staan ook nog op het programma.

Miami Beach

We sluiten deze reis af met 3 nachten in Miami Beach. Wanneer je zoveel hebt gezien en enorm veel indrukken hebt opgedaan, dan is het prettig om de laatste paar dagen in 1 hotel te verblijven. Even niet elke dag of om de dag de koffers pakken, maar de reis relaxed afsluiten.

Dit is ons bij de afsluiting van de rondreis door West Amerika goed bevallen en bij deze reis wederom. Relaxen aan het prachtige strand van Miami South Beach, het Art Deco Historic District in het centrum van South Beach en het bruisende uitgaansleven aan de Ocean Drive zorgen voor een prachtige afsluiting.

De rondreis in Florida is een zéér geslaagde aanvulling op onze reizen door Amerika!

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact