Key West heeft erg veel te bieden

Dag 2 is aangebroken en de rondreis in Florida gaat nu echt beginnen. De route van Miami naar Key West kun je normaal gesproken, zonder tussenstops, in iets meer dan 3 uur rijden. Waarschijnlijk wil je informatie inwinnen bij één van de Visitor Centers en onderweg meerdere stops maken. Trek daarom een paar uur meer uit voor je reis van Miami naar de meest zuidelijkste stad op het vaste land van de Verenigde Staten.

Lunchen bij Bob's Bunz

We lunchen onderweg bij Bob's Bunz, een Typisch Amerikaans wegrestaurant en bakkerij waar je prima kunt eten. De bediening was, naar onze mening en voor Amerikaanse begrippen, een beetje stug, maar toch ook best vriendelijk.

Tijdens ons bezoek kwamen er een aantal locals binnen om oa. koekjes te kopen en die werden met dezelfde stugge vriendelijkheid geholpen. "Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg" zal het motto hier waarschijnlijk zijn. Best prettig om het gevoel te krijgen alsof je een local bent en niet de zoveelste tourist. Bob's Bunz krijgt van ons een dikke pluim voor het lekkere eten, de locatie en de no nonsense gastvriendelijkheid. Dit grappige bord vind je er trouwens ook.

Overnachten in Key West

We hebben voor één nacht een hotel geboekt, aan de oostelijke rand van het eiland. Omdat het hotel een shuttle had en vele malen goedkoper was dan de hotels die op loopafstand van het centrum liggen, besloten we deze te boeken. De afstand tussen onze accommodatie en het populaire Mallory Square was bijvoorbeeld ruim 7 kilometer. De shuttle beviel overdag uitstekend, maar pas op wanneer je de laatste shuttle terug wilt nemen naar het hotel. De bussen van de shuttle zijn niet groot, vele mensen willen de laatste rit nemen, maar vol is vol.

Stranden Key West

De stranden van Key West zijn, net als zoveel stranden in Amerika, prachtig aangelegd. De stranden zijn minder breed dan de meeste stranden op het vaste land van Amerika, maar ook op drukke dagen is er voldoende plek. Aangezien Key West een tropisch savanne klimaat kent, worden de stranden niet alleen tijdens de zeer warme zomers goed bezocht.

Op de afbeelding hiernaast het populaire strand in het zuidelijke gedeelte van Fort Zachary Taylor Historic State Park. Voor met name veel rijke Amerikanen is deze toeristische trekpleister ook een populaire vakantiebestemming om te overwinteren. De gemiddelde (max) temperatuur is er in december, januari en februari 24 graden.

Harry S. Truman little white house

Voormalig president van de Verenigde Staten, Harry S.Truman, overwinterde ook graag in Key West en had er zelfs zijn eigen winter Little White House. Het gebouw is gebouwd in 1890 en diende eerst als onderkomen voor marine officieren. Later werd het door diverse Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de presidenten Harry S.Truman, John F. Kennedy en Bill Clinton gebruikt. Harry S. Truman little white house is nu een museum en onder begeleiding van een gids kun je er een interessante tour maken.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en politiek, dan is dit zeker één van de leukste bezienswaardigheden. Meer geschiedenis? Check dan de Historic Marker Tour.

Entertainment op Mallory Square

Er is veel entertainment in Key West. Van met vuur spelende entertainers tot mimespelers, gezellige bars als Sloppy Joe's, waar vaak live muziek is. Van muzikanten tot goochelaars, het is er allemaal.

Entertainment in de buitenlucht vindt plaats op Mallory Square. Op dit plein hebben de verschillende entertainers hun eigen stukje terrein afgebakend. De ene show is nog maar net afgelopen en de artiest ernaast begint alweer. Verder vind je op dit gezellige plein allerlei leuke kraampjes met eten, drinken en diverse spulletjes. Tijdens en na het entertainment, op Mallory Square, kun je genieten van de wereldberoemde zonsondergang.

Zonsondergang Key West

De zonsondergang in Key West is enorm populair. Jaarlijks ontvangt de stad alleen al duizenden mensen die de zonsondergang willen bewonderen. Je moet een beetje geluk hebben met het weer, ook al is het vrijwel altijd mooi weer in Key West. Vlak voor deze zonsondergang zat er nog een flinke wolkenpartij voor de zon, maar ook dat kan leuke foto's opleveren. Bij de zonsondergang in Key Largo hadden we meer geluk met het weer.
Tip: Timeanddate.com is een handige website met tijden van de zonsopkomst en zonsondergang in Key West, het weer en meer informatie.

Key West is ook een populaire aanmeerplaats voor cruiseschepen. Het cruiseschip Carnival Conquest, hier op de foto's, meerde aan en in een mum van tijd telde het stadje ineens een paar duizend extra bezoekers. Allen op zoek naar de vele bezienswaardigheden die de zuidelijkste stad van Florida rijk is.

The Key West Butterfly and Nature Conservatory

Bovenstaande foto's - klik op de afbeeldingen om te vergroten - zijn gemaakt in The Key West Butterfly and Nature Conservatory. Een bezienswaardigheid die maar erg weinig tijd kost en de vlinders zijn er prachtig!

Zuidelijkste punt USA

Key West is het meest zuidelijkste punt van Florida en van het vaste land van de Verenigde Staten. Het is niet het meest zuidelijkste punt van alle Verenigde Staten, want de eilanden van Hawaii liggen nog zuidelijker.

Ondernemers zijn zeer creatief met het gebruik van de slogan "meest zuidelijkste ...". Het hotel op de foto hiernaast is namelijk niet het zuidelijkste hotel in Key West, maar wel het meest zuidelijkste on the Beach Hotel.

Deze betonnen boei is waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde objecten van Key West, of zelfs van florida. Al vroeg in de ochtend begint zich een rij te vormen van mensen die de boei op de foto willen zetten en/of zelf met de boei op de foto willen. De boei markeert het meest zuidelijkste punt van continentaal USA en de afstand tussen dit punt en Cuba is slechts 90 Mile. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom er een aantal Cubaanse invloeden zijn terug te vinden in het mooie stadje Key West.

Hurricane Irma

De fotogenieke boei raakte in september 2017 flink beschadigd door orkaan Irma. Hieronder een video van het herstel.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact