St. Augustine

St. Augustine is een prachtig oud stadje en zeer zeker de moeite waard om aan je rondreis in Florida toe te voegen. Bij de planning van deze rondreis was St. Augustine één van de vraagtekens, er is zoveel te zien in Florida en St. Augustine was in onze route best een omweg.

Het fort "Castillo de San Marcos", de vele mooie oude gebouwen, de "Bridge of Lions", de gezellige sfeer in de winkelstraatjes, bars en restaurants waren deze omweg dubbel en dwars waard. St. Augustine is dan ook één van de hoogtepunten van de rondreis in Florida geworden! Florida werd in 1513 ontdekt door Juan Ponce de Leon, hij kwam hier aan land. De stad is gesticht in 1565. Het is de oudste, nog steeds bestaande, Europese nederzetting van de Verenigde Staten.

Castillo de San Marcos

Eén van de populaire bezienswaardigheden in St. Augustine is Castillo de San Marcos. Het fort is in twee lange bouwperiodes gebouwd. De eerste fase was van 1672 tot 1695, de tweede periode liep van 1738 tot 1756.

Praktische informatie, zoals openingstijden, entreeprijzen en andere info over Castillo de San Marcos kun je vinden op de officiële website van National Park Service.

Bridge of Lions

Het oudste stadje van de USA heeft een prachtige ophaalbrug, de Bridge of Lions. De brug wordt 's avonds fraai verlicht.

Meer bezienswaardigheden

Binnenkort zal deze pagina worden aangevuld met meer informatie en foto's over de bezienswaardigheden van St. Augustine.

Vuurtoren van St. Augustine

Op een paar kilometer afstand van het oude centrum staat een mooie vuurtoren. We bezoeken de vuurtoren alleen van buiten. Later deze rondreis bezoeken we nog de hoogste vuurtoren van Florida in Daytona Beach.

Vlakbij de vuurtoren van St. Augustine ligt het Anastasia State Park. Een prachtig park om te bezoeken, voor iedereen die van natuur houdt. Website: Anastasia State Park
Tip: Bezoek het mooie Visitor Center als eerst, neem een plattegrond mee en bespreek je plannen met een medewerker. Er is ruime parkeergelegenheid op loopafstand van het Visitor Center.

Na een volle dag te hebben genoten in St. Augustine rijden we de volgende dag naar Daytona Beach, waar we o.a. een tour doen bij Daytona International Speedway.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact