De laatste dagen van de rondreis

De rondreis is rond en we zijn weer terug in LA. Nog een aantal dagen genieten langs de Westkust van Amerika en dan zit de 26 daagse rondreis er echt op.

De rondreis is rond en we zijn weer terug in LA. Nog een aantal dagen genieten langs de Westkust van Amerika en dan zit de 26 daagse rondreis er echt op.

We verblijven de laatste nachten van de rondreis in een hotel dat een paar honderd meter van het strand van Venice Beach is gelegen, The Inn at Venice Beach. Een prima hotel op een ideale locatie!

Het totaal aantal dagen in Los Angeles, inclusief de aankomst- en vertrekdag, komt hiermee op vijf. Wanneer je een lange reis hebt gemaakt en zoveel indrukken hebt opgedaan is het erg fijn om de reis met een aantal dagen strand af te sluiten.

Er zijn ook veel rondreizen die starten en eindigen in San Francisco. De redenen waarom wij ervoor hebben gekozen om deze reis in LA te starten en eindigen zijn de mooie stranden, hogere temperaturen en minder kans op neerslag.

Venice Beach

De populaire tv-serie Baywatch is op een aantal stranden van Los Angeles opgenomen, waaronder het brede strand van Venice Beach. Venice Beach vormde en vormt nog steeds het decor van vele televisie series en films. Kijk hier voor een overzicht.

Muscle Beach

Krachtpatsers die graag in de buitenlucht trainen, maar misschien nog wel meer om de reden dat ze zich graag laten zien, stoeien met gewichten van Muscle Beach. Onder andere Arnold Schwarzenegger heeft hier getraind.

Zien en gezien worden, that's the spirit van Venice Beach!

In een sportschool nabij Venice Beach is de Fitness rage ontstaan en op het lange en kronkelige fietspad, dat naast het strand ligt, zie je veel sportieve mensen op de fiets of op skates. Ook is in Venice de wereldberoemde band 'the Doors' opgericht.

Hollywood

Wie tijdens het reizen door Amerika Los Angeles aandoet, brengt natuurlijk ook een bezoek aan Hollywood!

Zijn jouw handen en voeten groter dan die van Will Smith? Test het zelf bij Grauman's Chinese Theatre, waar Will Smith zijn hand- en voetafdrukken heeft achtergelaten. De vele sterren van de Walk of Fame en het Kodak Theatre (sinds 2011 Dolby Theatre), waar jaarlijks de Academy Awards worden uitgereikt. Het is Hollywood op z'n best.

Parkeren vlakbij Hollywood bezienswaardigheden

We dachten dat het parkeren in de omgeving van de bezienswaardigheden in Hollywood problematisch zou worden, maar niets bleek minder waar. Bij Hollywood & Highland kun je relatief goedkoop parkeren en je bent op loopafstand van de belangrijkste Must-See locaties.

Hollywood Sign bekijken

Op deze locatie kun je ook het Hollywood Sign bekijken en fotograferen.

Je kunt niet heel dicht in de buurt komen van het Sign zelf, het gebied rondom de wereldberoemde HOLLYWOOD letters is namelijk verboden terrein. Vanaf een aantal locaties heb je er echter wel een mooi zicht op, waaronder dus bij Hollywood & Highland. Deze foto's zijn er gemaakt vanaf een soort brug tussen twee gebouwen.

Hoe kom je er?

Wanneer je, met je rug richting Hollywood Blvd, op het ronde plein bent (met de spuitende fonteinen) en je kijkt omhoog, dan kun je deze plek eigenlijk niet missen, er staan altijd wel mensen naar het Sign te kijken. De foto is gemaakt vanaf deze brug (2e verdieping), met de rug naar het Sign toe. Andere populaire adressen om het Hollywood Sign te bekijken zijn:

Downtown Los Angeles

Downtown Los Angeles is het zakelijke en financiële gedeelte van de stad en heeft niet heel veel bezienswaardigheden. Toch is het leuk om een kijkje te nemen in dit gedeelte van Los Angeles. Je vind er indrukwekkende en vaak zeer luxe gebouwen.

Westin Bonaventure

In Downtown Los Angeles staat het luxe hotel "The Westin Bonaventure Hotel & Suites". Het is zeker de moeite waard om dit hotel even binnen te gaan, ook al overnacht je er niet. The Westin Bonaventure Hotel & Suites telt 35 verdiepingen. Als je een van de ronde liften neemt, dan kom je tot verdieping 32. In de lift heb je een prachtig uitzicht!

Walt Disney Concert Hall

Ook Walt Disney Concert Hall is in dit gedeelte van L.A. te vinden. De totale bouwkosten van dit gebouw, inclusief parkeergarage, bedragen maarliefst $ 240.000.000,-. Erg veel geld, maar ook erg bijzonder! Walt Disney Concert Hall is ontworpen door een Amerikaanse architect, Frank Gehry.

Cold Case

In Los Angeles worden veel speelfilms en series opgenomen. Sta er dus ook niet vreemd van te kijken wanneer je ineens een opnamelocatie van een populaire serie tegenkomt. In Downtown Los Angeles kwamen wij een opnameset tegen van Cold Case, seizoen 7. Compleet met mobiele kleedkamers en catering.
In de parkeergarage werden de opnamen gedraaid en deze was uiteraard niet toegankelijk, maar de hele happening er omheen was ook leuk om te zien!

Tip: Op de website losangeles.startpagina.nl kun je veel informatie vinden over, de grootste stad van Californië en de op één na grootste stad van de Verenigde Staten, Los Angeles.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact