Praktische informatie Amerika

Praktische informatie Amerika

Een aantal praktische zaken zijn in Amerika anders dan bij ons in Europa. Op deze pagina vind je praktische informatie over de Verenigde Staten van Amerika.

Tijdsverschil

Omdat de Verenigde Staten zijn onderverdeeld in meerdere tijdzones kun je niet spreken over één tijdsverschil USA, er zijn meerdere tijdsverschillen. Het systeem zit best ingewikkeld in elkaar.

Meer over Tijdsverschil in de VS

Geldzaken

In de USA betalen veel mensen met een creditcard, dit is vrijwel overal mogelijk. Toch vinden wij het ook altijd prettig om een aantal zaken contant af te rekenen. Wanneer je alles met een creditcard gaat afrekenen, dan ben je het overzicht van je reisbudget gauw kwijt. Pinnen met je creditcard is meestal zéér onvoordelig.

Reisdocumenten

Om de Verenigde Staten binnen te komen heb je toestemming nodig. Deze toestemming moet je minimaal 72 uur voordat je vertrekt aanvragen via een online ESTA formulier.

Print het Esta formulier uit waarin toestemming is verleend. Een electrische toestemming is nog geen garantie dat u de USA binnen mag, dat bepaalt de Douane.

Bellen en internetten

Pas op met mobiel bellen, SMS-en en mobiel internetten op je eigen telefoon. Wanneer je mobiel gaat bellen, SMS-en of internetten met dezelfde SIM-kaart als die je in Nederland gebruikt, dan lopen de kosten vaak hoog op.

Stroom

Niet alle apparaten die je in Nederland gebruikt kun je zondermeer in Amerika gebruiken. Met een reisstekker (verloopstekker) werken veel apparaten prima, maar er zijn ook apparaten die niet of maar half werken.

Lees meer over stroom in de USA

Afstanden, temperatuur en andere eenheden

In de Verenigde Staten worden eenheden als temperatuur, afstand, snelheid etc. anders aangegeven dan wij gewend zijn.

  • 1 Mile = 1,6 km (1.609344 om precies te zijn).
  • 77 graden Fahrenheit = 25 graden Celcius.
  • 1 US gallon = ca. 3,8 liter (3.78541178 om precies te zijn).
  • 3,28 feet = ca. 1 meter (1 meter is precies 3.2808399 feet).
  • 1 yard = 0.9144 meter
  • 1 Decade = 10 jaar.

Reisverzekering

Veel mensen sluiten niet voor elke vakantie een reisverzekering af, maar hebben een doorlopende reisverzekering. Controleer voor vertrek of je een reisverzekering met werelddekking hebt!

Feestdagen USA

Controleer of er Nationale feestdagen zijn, tijdens je reis in de Verenigde Staten. Dit kan van invloed zijn op bezienswaardigheden die wellicht gesloten zijn. Ook kan het leuk zijn om mee te maken hoe de Amerikanen hun feestdag vieren. In 2012 zaten we op de 4th of July in Florida. Tijdens een stedentrip naar New York zaten we in de Halloween periode.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact