Florida 4th of July vuurwerk in Naples

Independence day wordt in de USA, door het hele land, uitbundig gevierd. Tijdens onze rondreis door Florida in 2012 hebben we kunnen ervaren hoe de Amerikanen 'the Fourth of July' vieren.

We waren in de ochtend van 4 juli nog in Key Largo en hier zagen we een grote 4th of July parade. Deze belangrijke Nationale feestdag in Amerika heeft enigszins een rol gespeeld in de planning van onze rondreis. Aanvankelijk was het de bedoeling om een groots vuurwerk te aanschouwen in een grote stad als Miami, maar dit gooide ons reisschema zo in de war dat we gezocht hebben naar een beter alternatief voor onze rondreis.

Vuurwerkshow van Naples

We hebben op internet gezocht naar informatie over hoe Amerikanen Independence day vieren en via YouTube naar video's gezocht op '4th of july fireworks Florida'. Het puzzelstukje voor het verder plannen van de rondreis viel hiermee precies op de juiste plek, Independence day vieren we in Naples Florida!

De Amerikanen verzamelen zich al vroeg in de avond, met stoelen en koelboxen, op het strand van Naples. Op de foto's hier linksboven en rechts kun je zien welke plaats wij op het strand hadden ingenomen. Op de foto links zie je in de verte de pier van Naples liggen, vanaf deze pier wordt het vuurwerk afgestoken.

Voordat het vuurwerk losbarst kun je alvast genieten van de zonsondergang, de zon zakt bij Naples in de zee! Terwijl kinderen nog aan het spelen waren in de zee en op het strand, hebben we deze foto gemaakt.

Op het strand en het water

Niet alleen op het strand verzamelen zich mensen, op zee liggen inmiddels tientallen boten. We zijn er helemaal klaar voor!

Slotstuk van de vuurwerkshow

In onderstaande video het slotstuk van het vuurwerkspektakel dat meer dan een half uur heeft geduurd, het was echt fantastisch!

Video: 4th of July vuurwerk in Naples Florida

Slotstuk 4th of July vuurwerkshow in Naples Florida, het was echt fantastisch! De video is op een statief opgenomen, we wilden zelf ook genieten ;-)

2 nachten Naples

We hebben in Naples een hotel geboekt voor 2 nachten. Na deze geweldige vuurwerkshow, hebben we de volgende dag vanuit Naples het Everglades National Park bezocht. Het hotel Trianon Old Naples is ons uitstekend bevallen! Mooie kamers met prima bedden, een (voor Amerikaanse begrippen) uitstekend ontbijt en de (Nederlandse) gastheer die erg behulpzaam was.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact