Stroom en reisstekker VS

Niet alle apparaten die je in Nederland gebruikt kun je zondermeer in Amerika gebruiken. Met een reisstekker (verloopstekker) werken veel apparaten prima, maar er zijn ook apparaten die niet of maar deels werken.

Op de afbeelding een simpele verloopstekker, van een Amerikaans stopcontact naar ons model stekker. Dit is een verloopstekker zonder aarde, we hebben ook een reisstekker met aarde, zodat we beide varianten kunnen gebruiken. Het stroomnetwerk van de Verenigde Staten levert een andere Voltage dan in Nederland.

230 Volt vs 110 Volt

In Nederland hebben we 230 Volt op ons lichtnet en in de VS is dit 110 Volt. Apparaten als telefoons, laptops, tablets etc. werken in bijna alle gevallen zonder problemen op zowel 110 Volt als 230 Volt. Op de afbeelding een Amerikaanse stekker met USB blokje van het merk Apple.

Apparaten die vaak problemen geven zijn bijvoorbeeld een krultang, scheerapparaat of een föhn. Controleer voor de reis of de apparaten en acculaders geschikt zijn voor 110 Volt netstroom.

Op deze website kun je zéér uitgebreide informatie vinden over verschillen in stroom en de te gebruiken stekkers (wereldwijd).

Verdeelblokje of meerdere reisstekkers

Omdat je tijdens je reis waarschijnlijk meerdere apparaten bij je hebt die af en toe stroom nodig hebben kun je natuurlijk een aantal reisstekkers meenemen, maar een verdeelblokje kan ook zeer handig zijn om mee te nemen.

Niet elk stopcontact in de Verenigde Staten heeft aarde, zorg dus dat je (ook) een reisstekker zonder aardpen meeneemt. Wanneer je met een auto of camper reist dan is een autolader, waarmee je twee USB apparaten op kunt laden, ook erg handig!

Stroom in het vliegtuig

Een aantal vliegtuigmaatschappijen bieden de mogelijkheid om je apparaten tijdens de vliegreis van stroom te voorzien.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact