Wat zou een website met reistips, reisverslagen en reisinformatie over Amerika zijn zonder informatie en tips over de grootste stad in de Verenigde Staten? Tijdens onze vakantie, maar ook bij de voorbereiding van de zevendaagse Stedentrip New York hebben we weer een hoop tips en reisinspiratie voor je verzameld!

New York City is wereldwijd één van de populairste bestemmingen voor een stedentrip. De City of New York heeft meer dan 8 miljoen inwoners en ontvangt, dankzij de vele bezienswaardigheden, jaarlijks meer dan 50 miljoen toeristen.

In 2012 werd het record gebroken van het aantal toeristen dat de Big Apple jaarlijks bezoekt, de teller ging over de 52 miljoen heen!

Grootste stad VS in vijf stadsdelen

New York City is de grootste stad in de Verenigde Staten en bestaat uit vijf verschillende stadsdelen: Manhattan, Brooklyn, the Bronx, Queens en Staten Island. Deze stadsdelen worden "boroughs" genoemd.

"Probeer zoveel mogelijk lopend te doen" Als je veel wilt zien van Manhattan, dan is ons advies "ga veel lopen in New York i.p.v. met de metro" of pak een Hop on Hop off bus (voor met name de wijken rondom Manhattan). Een keertje met de metro, bijvoorbeeld naar Coney Island, is leuk omdat je dan ook voor een groot gedeelte boven de grond reist, maar als je naast de grote attracties ook de sfeer wilt proeven, dan kun je dit in onze ogen het beste lopend doen.

Vergeet dus niet om een paar schoenen mee te nemen waarop je kilometers zonder problemen kunt lopen. Veel inwoners van New York zie je strak in het pak of in een mantelpakje, maar ze dragen wel gympen. Deze worden bij aankomst op het werk bijvoorbeeld even gauw omgewisseld voor een paar hoge hakken of andere nette schoenen.

Welk seizoen?

Wij hebben voor de herfst gekozen. New York heeft gemiddeld genomen erg strenge winters en hete zomers. Daarnaast is de kans op langdurige regenbuien in oktober kleiner dan in het voorjaar en Central Park is in de herfst werkelijk prachtig. We hebben er gefietst. Dus het werd uiteindelijk oktober 2013 dat we deze stedentrip mochten beleven.

Waar te beginnen?

Na de zoektocht naar de beste vliegtickets kon de planning pas echt beginnen. We vergelijken altijd vele mogelijkheden maar komen bijna altijd bij vliegtarieven.nl uit. Deze keer vlogen we rechtstreeks vanaf Düsseldorf naar JFK, met Air Berlin.

Overnachten in Manhattan

We hadden al een aantal keren overnachtingen geboekt via AirBnB en dat is ons uitstekend bevallen. Het is (vaak) goedkoper dan een hotel en het leuke vinden wij dat je in contact komt met locals.  We hebben op een mooie centrale plek, om de hoek van Empire State Building een nette en schone kamer gevonden. De badkamer met toilet en de keuken (waar we niet hebben gekookt) deelden we met de bewoonster. Op de foto hier het uitzicht dat we hadden vanuit onze slaapkamer, als we (vooral de eerste dagen) vroeg wakker waren.

De stedentrip plannen

Voor het plannen van deze stedentrip hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van Gogobot. Op dit sociale netwerk voor reizigers kun je een trip plannen, mensen om advies vragen en heel veel reviews vinden. De lastigste zaken vonden wij om te bepalen welke- en vooral hoeveel attracties we voor elke dag in konden plannen. We hebben een trip aangemaakt op Gogobot (nu: trip.skyscanner.com), kregen veel tips, lazen veel reviews en héél erg handig is de plattegrond!
Onze (tot nu toe) geschreven reviews vind je hier.

Een sportwedstrijd in New York bijwonen

We wilden ook graag een sportwedstrijd meemaken in New York en kozen voor een basketbalwedstrijd van de New York Knicks. Na enig speurwerk naar goedkope tickets vonden we op de website Razorgator.com voordelige tickets voor twee fantastische plaatsen in Madison Square Garden.

Welke plaats kiezen?

Er zijn meerdere websites met foto's die zijn gemaakt vanuit een sectie, rijnummer of stoel in Madison Square Garden. Om erachter te komen welk uitzicht we ongeveer zouden hebben vonden we a view from my seat erg handig! Heb je bruikbare tips en informatie opgedaan op deze website? Een like op onze Facebookpagina wordt zéér gewaardeerd!

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact