Highway 1 roadtrip

Wie langs de westkust van Amerika rijdt zal honderden miles via Highway 1 reizen. De route van San Fransisco naar Los Angeles is adembenemend mooi. Het maakte onderdeel uit van onze rondreis door Amerika.

Van San Francisco rijden we, voor een groot gedeelte, via de Highway 1 richting Los Angeles. We reizen nu echt langs de Westkust van Amerika. We hebben op deze route 2 overnachtingen gepland. Een overnachting in Monterey en in Santa Barbara.

Highway 1

Highway 1 is zeker niet de snelste route om van San Francisco naar Los Angeles te rijden, maar wel zéér de moeite waard! De lange, soms smalle en kronkelige Highway 1 biedt prachtige uitzichten. Lees reviews van mensen die je voorgingen op de Highway 1 van California op de website van Tripadvisor.

Vanuit San Francisco heb je aan pure reistijd iets meer dan 2,5 uur nodig om met de auto in Monterey te komen. Reis je met een Camper door Amerika? Trek dan iets meer reistijd uit voor deze route.

Neem daarnaast ruim de tijd om een aantal stops te maken op de Highway 1 van California! Als bestuurder van de auto of camper wil je natuurlijk ook zoveel mogelijk genieten van de uitzichten. De Hwy 1 rijden in de richting van San Francisco naar Los Angeles is een stuk relaxter dan andersom.

Monterey

Monterey is een van de vele toeristische trekpleisters van Californië.

Tijdens het reizen door Amerika kun je natuurlijk niet alle bezienswaardigheden van elke plaats bekijken. Monterey heeft veel bezienswaardigheden, maar neem in elk geval de 17 Mile Drive.

17 Mile Drive

De 17 Mile Drive in Monterey is een prachtige autoroute. Hoogtepunten van de 17 Mile Drive vonden wij de Lone Cypress Tree en Pebble Beach.

De Lone Cypress is de meest gefotografeerde boom van Californië en is naar schatting meer dan 250 jaar oud. De boom wordt inmiddels met kabels overeind gehouden en het muurtje dient als ondersteuning.

In de vroege ochtend liepen we langs het strand van Pebble Beach en hoorden geluiden die we eerst niet thuis konden brengen. De zoomlens van het fototoestel bracht uitkomst. Het geluid kwam van de zeeleeuwen die op de rotsen zaten. Neem ruim de tijd voor de 17 Mile Drive. Inclusief een aantal stops ben je ongeveer 1,5 uur onderweg.

Wij hebben de 17 Mile Drive in de vroege ochtend gereden. Als we het nog een keertje over mogen doen dan plannen we deze autoroute in de avond, aangezien de kans op mist dan kleiner is.

Bixby Creek Bridge

Een andere bezienswaardigheid in Monterey County is de Bixby Creek Bridge. We stoppen bij en rijden over deze veel gefotografeerde brug van 98 meter lang, wanneer we vanuit Monterey de State Route 1 in de richting van Los Angeles vervolgen.

De kans is groot dat je deze indrukwekkende brug, liggend in haar fraaie omgeving, al eens in een tv-reclame van een automerk hebt gezien. Veel mensen parkeren op de parkeerplaatsen langs de weg, lopen vervolgens richting het water en nemen daar foto's.

Wat weinig mensen doen, maar wat ook een mooi plaatje van de brug oplevert, is een foto maken vanaf de andere kant van de weg. Kevin Jennings maakte deze 360 graden foto van de brug. Vanwege de dichte mist heb ik helaas zelf geen mooie foto's van de brug kunnen maken, maar op 500px.com vind je er een heleboel.

Julia Pfeiffer Burns State Park

Overweeg om een stop te maken bij Julia Pfeiffer Burns State Park. Hier kun je een wandeling maken naar de McWay Falls.

Walvissen spotten

In december en january heb je hier grote kans om walvissen te spotten. Grijze walvissen trekken in deze periode zuidwaards, vaak vlak langs de kust. Ook in maart en april kun je hier walvissen spotten. Ze keren in deze periode weer terug naar hun zomerverblijf.

Sebastian's Store and Cafe

Reizen door Amerika betekent niet alleen maar fastfood eten. Het land mag dan wel bekend staan als het land van de vele fastfoodketens, toch zijn er ook gezonde maaltijden te vinden in Amerika.

Halverwege Monterey en Santa Barbara ligt, aan de Highway 1, een heel leuk eetcafe, Sebastian's General Store-Cafe. Op de website van Yelp lees je reviews van mensen die dit eetcafe langs de Westkust van California ook hebben bezocht. Zo'n broodje gezond heb ik in Nederland nog nooit gezien en geproefd! Nou ja, broodJE?

Info: Vlakbij dit restaurant ligt Hearst Castle. Wij hebben het zelf niet bezocht, maar overweeg in elk geval om hier een tour te doen.

Na een heerlijke maaltijd gaan we op weg naar Santa Barbara. We stoppen tussendoor nog bij Avila Beach. Avila Beach is een leuk plaatsje en de kans is aanwezig om hier o.a. bultrugwalvissen en dolfijnen te spotten. We hebben ze helaas zelf niet gespot. Foto's van dolfijnen en bultrugwalvissen in Avila Beach kun je vinden op: visitsanluisobispocounty.com

Santa Barbara

Santa Barbara is rijk aan grote palmbomen, een mooi strand en heeft een prachtige haven. De stad wordt gekenmerkt door de vele witte huizen met rode daken. Er wonen veel beroemdheden in Santa Barbara. Onder andere Oprah Winfrey heeft hier een kasteel van een huis! We blijven 1 nacht in Santa Barbara en reizen de volgende dag door naar onze laatste verblijfsplaats in Amerika, Los Angeles.

Malibu Beach

Malibu Beach is ons laatste stoppunt op de Highway 1. Van Malibu Beach rijden we in iets minder dan een half uur, uiteraard via de Highway 1, naar Venice Beach. Langs het strand van Malibu wonen veel rijke mensen en een aantal beroemdheden. Onder andere Mel Gibson en Richard Gere hebben hier hun (2e)huis. In Malibu is ook jaarlijks het Malibu Film Festival. Op het festival zelf zijn we niet geweest, maar we zagen wel deze mooie banner van het festival hangen.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact