Westkust Florida

Westkust Florida

Vanuit Old Naples, waar we the 4th of july hebben gevierd, rijden we noordwaarts langs de Westkust van Florida. De route duurt ongeveer anderhalf uur. In Sanibel bezoeken we het schelpenmuseum en een aantal stranden.

Sanibel

Stranden en bezienswaardigheden

Sanibel is een leuk en toeristisch schiereiland met mooie stranden. Het strand van Bowman's Beach is één van de populairste stranden van Sanibel en wordt veel bezocht door schelpenzoekers. Het schelpenmuseum en de schelpenstranden zijn niet de enige bezienswaardigheden van Sanibel. We hadden ook graag een bezoek gebracht aan het J. N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge, maar deze was helaas (op vrijdagen) gesloten.

Bowman's Beach heeft goede (betaalde) parkeergelegenheid en zéér nette kleedruimtes en douches. Na een lange dag op Sanibel vertrekken we naar Fort Myers, waar we één nacht hebben geboekt. De volgende dag rijden we door naar St. Petersburg.

Sunshine Skyway Bridge

Op weg naar St. Petersburg rijden we over de indrukwekkende Sunshine Skyway Bridge. De brug staat in de lijst van langste bruggen ter Wereld en is bijna negen kilometer lang.  Tijdens onze rondreis in Florida hebben we vele bruggen gezien, maar (het rijden over) de Sunshine Skyway Bridge, die over de Tampa Bay strekt, heeft op ons veel indruk gemaakt.

Dali museum Florida

In St. Petersburg hebben we het Dali museum bezocht. Naast de vele kunstwerken die binnen hangen (en waar we uiteraard geen foto's mogen maken) is het gebouw op zichzelf ook zeer zeker het aanzien waard.

Het Dali museum in Florida opende in januari 2011 haar deuren aan de One Dali BLVD. Het vorige onderkomen van de Dali kunstwerken, dat zo'n kilometer verderop staat, bood onvoldoende ruimte en was bovendien niet bestendig tegen een categorie 5 orkaan.

In de tuin staat een enorme snor, de welbekende Dali-snor, waarmee je uiteraard op de foto kunt gaan. Er zijn meerdere Dali musea, maar in St. Petersburg is de grootste collectie verzameld van deze spaanse kunstschilder en kunstenaar, die ook zo'n 15 jaar woonde en werkte in de Verenigde Staten. Meer informatie over het Dali museum in Florida vind je op de website thedali.org. Je hoeft niet per definitie een echte kunstliefhebber te zijn om van het Dali museum te kunnen genieten. De schilderijen van Dali (en met name de schilderijen waar meerdere beelden in zijn verstopt) zijn voor vrijwel iedereen indrukwekkend.

Clearwater Beach

Na het bezoek aan het museum vertrekken we naar Clearwater Beach, waar we 1 nacht hebben geboekt. De schelpenstranden van Sanibel zijn bijzonder, maar het strand van Clearwater is ook zeker één van de mooiste stranden aan de westkust van Florida.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact