Amerikaans ontbijt

Een Amerikaans ontbijt stelt, in de meeste hotels en motels, niet heel veel voor. Dit in vergelijking bij wat wij hier in Europa zijn gewend. Er is wel een ontwikkeling gaande. De meeste hotels en motels bieden tegenwoordig een eenvoudig, maar prima ontbijt.

Uitgebreid ontbijten

Wanneer je in Amerika echter uitgebreid wilt ontbijten, dan zul je het in de meeste gevallen buiten je hotel of motel moeten zoeken.

Wij zoeken zelf het liefst een lokale Diner. The Cracked Egg Diner in Daytona Beach, is bijvoorbeeld zo'n lokale Diner. Het restaurant wordt gerund door gebroeders Purucker. Alles is de twee broers eraan gelegen om het hun gasten zo relaxed mogelijk te maken.

Website: thecrackedeggdiner.com. In Las Vegas vind je een familiebedrijf met ongeveer dezelfde naam "The Cracked Egg". Website: thecrackedegg.com

IHOP

We zijn zelf niet zo van de ketens, maar voor een Amerikaans ontbijt of lunch bezoeken we erg graag een IHOP! Hier een aantal gerechten van de IHOP.


Liefhebber van eieren?

Als je naar Amerika gaat en liefhebber bent van eieren, dan kan ik je het gerecht Eggs Benedict van harte aanbevelen. Eggs Benedict is één van de bekendste gerechten voor een ontbijt of lunch.

Veel gebruikte termen

Wanneer je in Amerika gaat ontbijten, dan is het handig om een aantal veelgebruikte termen en verschillen te kennen.

AmerikaansUitleg
Hot TeaBij ons is het gebruikelijk dat, wanneer we thee bestellen, er hete thee geserveerd wordt. In Amerika bestel je hete thee als 'Hot Tea' en koude thee als 'Iced Tea'.
Coffee BlackKoffie zonder melk of creamer.
Hash BrownsDit zie je veel op de amerikaanse ontbijtkaart staan, Hash Browns zijn bij ons vrij onbekend. Het zijn geraspte aardappelen, die in een pan worden gebakken.
Fried EggEen gebakken ei, bij ons ook vaak omschreven als spiegelei. Hieronder een aantal varianten.
Sunny Side UpEen spiegelei, dat maar aan één kant is gebakken. De dooier is nog erg zacht en vloeibaar.
Over EasyHetzelfde als een Sunny Side Up, maar bij Over Easy wordt de andere kant wel licht gebakken.
Scrambled  EggsGeroerde omelet
PancakesOp vrijwel elke kaart zie je Pancakes staan. Ze zijn redelijk vergelijkbaar, qua smaak, met onze pannenkoeken. Het formaat is kleiner, maar wel dikker en ze worden vaak geserveerd met siroop.
Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact