californie Van San Diego naar Palm Springs

Reisverslag: Dag 4

Vanuit San Diego rijden we, deze vierde dag van de rondreis, in ongeveer 2 uur en een kwartier naar Palm Springs. (Shopliefhebbers zullen hier iets ;-) langer over doen).

"Shopliefhebbers opgelet" Wanneer je een Outlet wilt bezoeken dan is Desert Hills Premium Outlets wellicht iets voor jou. Deze Mall ligt aan Interstate 10, op zo'n 30 km afstand (21 min) van Palm Springs. Op de website van Desert Hills Premium Outlets vind je een overzicht van Outlet Shops die in deze Mall te vinden zijn.

De hoofdreden waarom we Palm Springs bezoeken is voor ons de locatie, die perfect in ons reisschema past. We komen uit het uiterste zuidwesten van Californië en willen via Joshua Tree National Park in de richting van de Grand Canyon in Arizona trekken.

Daarnaast heeft deze woestijnstad nog een leuke bezienswaardigheid die zeer de moeite waard is. Met de "Aerial Tramway" kabelbaan ga je in 10 minuten door 5 klimaatzones.

Vroege ochtend San Diego

Vanwege het tijdsverschil met Nederland zijn we ook nog deze dag automatisch vroeg uit de veren. Tijd genoeg om nog even langs het strand van San Diego te kijken, voordat we naar Palm Springs vertrekken. Per toeval ontdekken we een ontzettend leuk eetcafe waar we een heerlijk ontbijt hebben gehad.

Kono's Surf Club Cafe

Een gezellige surf-sfeer, vriendelijk personeel, een lekker en uitgebreid ontbijt voor een zeer vriendelijke prijs. Als we ooit weer in de buurt komen dan gaan we zeker weer naar Kono's. Het continental breakfast dat in veel hotels wordt aangeboden stelt naar europese begrippen maar weinig voor.

Ontbijten bij Kono's Surf Club Cafe is een echte aanrader en dat vinden wij niet alleen! Zie deze vele reviews. Na het ontbijt verlaten we de kust van Californië en verruilen het heerlijke briesje aan zee voor een ander klimaat. De komende nacht slapen we in een hotel in de woestijn: 7 springs inn & suites.

Palm Springs

Palm Springs is een oase in de woestijn met prachtige waaierpalmen en heel veel groen.

Weer en klimaat

De zomer betekent voor Palm Springs laagseizoen, er kunnen dan maximum temperaturen van rond de 50 °C worden gehaald. De nachttemperatuur is in de zomer gemiddeld 26 °C. We hebben rond 23.00u nog een duik in het zwembad genomen, bij een temperatuur van 30 °C.

Tijdens de wintermaanden is de gemiddelde maximum temperatuur zo'n 22 °C, met nachttemperaturen van rond de 7 °C. Juli is de warmste maand van het jaar en december de koudste, in februari valt hier gemiddeld de meeste regen en mei is gemiddeld de droogste maand. (Bron: Weather.com)

Wat te doen in Palm Springs?

Een populaire attractie in Palm Springs is de kabelbaan, Aerial Tramway.

Palm Springs Aerial Tramway

Het dalstation van Palm Springs Aerial Tramway bevindt zich aan het einde van een smalle, ruim 6 km lange en ruwe weg, de "1 Tramway Road". Het dal ligt op een hoogte van ruim 805 meter. Hiervandaan vertrekken de grote gondolas naar de top van San Jacinto Mountain, welke op 2.634 meter boven de zeespiegel ligt. Bijzonder aan deze tramrit is dat je door 5 klimaatzones gaat en dat in 10 minuten.

TIP: Het temperatuurverschil tussen het dal en de top is gemiddeld 30 °F (zo'n 17 °C). Neem ruim de tijd voor een bezoek aan San Jacinto Mountain, 90 minuten is echt minimaal. Er zijn meerdere wandelpaden op de top van de berg en het uitzicht is prachtig!

Tickets

Kaarten voor de Palm Springs Aerial Tramway kun je veilig en eenvoudig (minimaal 24 uur van tevoren en zelf uit te printen) online bestellen op de officiële website.

Heen en terug?

Wij zijn zelf heen en terug met de kabelbaan gegaan, maar je kunt er ook voor kiezen om heen met de tram te gaan en terug te lopen.

TIP: Deze wandeltocht biedt schitterende uitzichten, maar is niet voor iedereen weggelegd! Mooie foto's en een reisverslag (Engels) kun je vinden op californiathroughmylens.com.

Reizen door Amerika

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact